zondag 2 maart 2014

Familierecept VII - Kinderkaasfondue


Een paar weken geleden hebben we voor het eerst kaasfondue gemaakt. Wel een speciale kindervariant en wat was het een succes! Hier komt het recept:

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 pakje boursin
minimaal zes ons geraspte kaas (mild)
400 ml kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes)
1 dl appelsap
1 dl koude melk
2 el maïzena
1 zoete aardappel
1 komkommer
1 kleine broccoli en/of 1 kleine bloemkool
1 bakje kerstomaatjes
1 bakje druiven
1 pak soepstengels
1 ons achterham
1 stokbrood
evt. bieslook
evt. paprikapoeder

Bereiding
Voeg een pakje boursin toe aan de kokende bouillon. Schud de geraspte kaas erboven uit zodra de boursin is opgenomen. Laat de kaas smelten en breng het geheel op smaak met de appelsap. Roer de maïzena met de koude melk tot een papje en voeg toe aan de kaassaus. Verwarm de saus tot deze kookt en laat deze vijf minuten pruttelen. Garneer op het laatste moment met wat paprikapoeder en of geknipte bieslook. Houd de kaasfondue aan tafel op temperatuur op een rechaud of theelichtje.

Maak de broccoli en/of bloemkool schoon en kook deze in kokend water binnen enkele minuten beetgaar. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook de aardappel in tien minuten gaar in kokend water met wat zout. Omwikkel de soepstengels met de ham, snijd het stokbrood in reepjes. Snijd de komkommer in plakjes en was de druiven en kerstomaatjes. Schik de groenten, brood en soepstengels op een schaal.

Doop de aardappelen, groenten en fruit met een (fondue)vork in de warme kaassaus en smullen maar!

Geen opmerkingen: