Saus Chalet Suisse
Het recept voor deze saus komt van restaurant Chalet Suisse in Rotterdam, waar Y's ouders jaren geleden dineerden:
3/4 fles (yoghurt)slasaus
4 el (yoghurt)mayonaise
1/2 fles tomatenketchup
3 el paprikapoeder
2 hardgekookte eieren, gepeld en gesnipperd in miniscule blokjes
2 zoetzure augurken, gesnipperd in miniscule blokjes
10 zoetzure zilveruitjes, gesnipperd in miniscule blokjes.
Meng eerst de slasaus, mayonaise en ketchup tot een gladde, rose saus. Roer de paprikapoeder er in delen doorheen. Schep tot slot de eier, augurk- en zilveruiblokjes er voorzichtig dooreen. Klaar! Heerlijk bij bbq, vlees- of visgerechten.
Komkommerrasp
Ook lekker bij de bbq is de komkommerrasp van Y's moeder. Reken voor vier personen:
2 komkommers, geschild en afgepunt
sap van 1 citroen
witte basterdsuiker naar smaak
Rasp de komkommer met de rasp in kleine sliertjes. Laat het vocht dat vrijkomt in de kom. Voeg het citroensap met de daarin opgeloste suiker toe. Roeren en klaar - lekker licht en fris!
Wortelsaté
Y's ex-schoonmoeder maakte vaak dit Indonesische bijgerechtje bij de bbq. Voor vier personen heb je nodig:
1 grote geschilde winterwortel
1 kuipje milde (pinda) satesaus
3 dl melk
Rasp de winterwortel op de handrasp of met de keukenmachine. Warm de satesaus op en voeg in plaats van water de gelijke hoeveelheid melk toe. Breng de saus aan de kook en roer deze direct door de wortelsliertjes. Lekker zoet en zacht!
Eet smakelijk en geniet van het mooie weer dit pinksterweekend!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten