woensdag 10 december 2014

Familierecept XV: Paprikakip

 
Vriendin M. is dol op bananen. Onderstaand recept combineert banaan met een aantal andere verrassende ingrediënten. Sinds we het ruim twintig jaar geleden voor het eerst bij haar aten, staat het nog steeds regelmatig bij ons op het menu!

Benodigdheden (voor vier personen)
1 ui, gesnipperd
4 ons (biologische) kipfilet, in reepjes gesneden
4 eetlepels (milde/zoete) paprikapoeder
1 flesje (Blueband) kookroom
1 blikje tomatenpuree
4 paprika's, schoongemaakt en in reepjes gesneden
2 bananen in plakjes
100 gram gezouten pinda's
2 eetlepels vers gehakte peterselie
olie om in te bakken

Bereiding
Fruit de ui in de olie. Een wok is het gemakkelijkst. Bestrooi de reepjes kipfilet royaal met paprikapoeder. Voeg GEEN zout of peper toe. Schep de reepjes kip in de pan en braad aan. Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en roer het geheel om. Schenk nu de kookroom in de wok en breng het geheel aan de kook. Laat de reepjes paprika circa 10 minuten meesudderen. Voeg de bananenplakjes toe en laat deze in de saus 'smelten'. Kook intussen wat rijst gaar.

Schep op ieder bord een portie rijst en bedek dit met de ingedikte saus. Bestrooi het gerecht met de pinda's en peterselie. Lekker!

Geen opmerkingen: