zondag 14 juni 2015

Familierecept XXI: partyhapjes


Als je regelmatig een feestje geeft, kom je vaak uit op dezelfde hapjes - omdat iedereen ze zo lekker vindt. Bij L's kinderfeestje zijn dat roze aarbeienveters, bij M croissantjes met een knakworstje erin. Op onze 'grote mensen'-feestjes serveren we onderstaande succes-hapjes (bijna) altijd!

Ingredienten (per 10 personen)
10 sateprikkers
10 (gele) Amsterdamse uitjes
10 groene olijven  
10 (rode) kerstomaatjes
10 blaadjes basilicum
10 kleine mozzarella-balletjes
10 flinke groene druiven
10 stukjes salami

Bereiding
Prik van elk ingredient een op de sateprikker. Besprenkel  alleen de mozzarella-bolletjes desnoods met wat olijfolie, peper en zout. Je kunt de prikkers liggend serveren, maar ook in halve, omgekeerde meloen opdienen.

Ingredienten (per 10 personen)
10 grote champignons
1 pakje Danish Blue
1 fijngehakt teentje knoflook
1 pakje Boursin
ovenschaal, olie om in te vetten

Bereiding
Boen de champignons schoon en draai het steeltje eruit. Vul 5 champignons met een mengsel van Danish Blue met de knoflook; vul de andere 5 met de Boursin. Vet de ovenschaal in met de olie en bak de champignons 20 tot 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 150 °C gaar. Serveer ze warm, met een servetje!

Ingredienten (per 10 personen)
1 pakje (roomboter) bladerdeeg
1 zakje geraspte oude kaas
struikje peterselie
1 ons dun gesneden bacon
bakpapier, bakplaat, olie om in te vetten

BereidingLaat de bladerdeegplakjes naast elkaar ontdooien. Maak rechthoeken door 3 x 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 5 lange stroken. Bestrooi de stroken geraspte kaas en wat gehakte peterselie. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal deze stappen, maar leg tussen de volgende 5 stroken-duo's een plakje bacon. Bestrijk alle stengels dun met wat olie. Bak de stengels in 15 tot 20 minuten goudbruin en krokant. Serveer ze in een hoog glas!

Geen opmerkingen: