Als het warm is, eet onze jongste dochter ronduit slecht. 's Ochtends lepelt ze lusteloos een bordje pap leeg (want een boterham lukt echt niet). Haar ochtendfruit komt regelmatig onaangeroerd mee terug uit school. 's Middags lukt een tosti of een eitje nog wel, maar 's avonds komt er geen eind aan haar getreuzel met eten. Ook tussendoor krijgen we er niets in. Ze valt dus ook zienderogen af. Maar wat ze wel lust, is spinazie, soep en de volgende salade:
Ingredienten (voor 4 personen)
2 rijpe avocado's
1 citroen
1 bosje lente-ui
1 zakje veldsla
1/2 zakje kropsla
4 ons kipfilet, in blokjes
1/2 komkommer, geschild
4 handjes gezouten cashewnoten
1 bekertje creme fraiche (125 mg)
1 flesje mango/gembersaus (AH Excellent)
1 stokbrood
peper, zout, olie om in te bakken
Bereiding
Bestrooi de kipfilet met zout en peper naar smaak. Verhit de olie in de pan en bak de blokjes op een hoog vuur aan. Temper de hittebron en laat de blokjes garen tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep de blokjes uit de pan met een schuimspaan en laat ze ' uitlekken' op keukenpapier.
Spoel de slasoorten schoon. Verwijder de schil van de avocado's en snijd het vruchtvlees voorzichtig los van de pit. Snijd het vruchtvlees in grote blokken. Pers de citroen uit en schenk het sap over de blokken avocado (tegen het verkleuren). Snijd de stronkjes lente-ui in reepjes en de komkommer in schijfjes. Roer de creme fraiche los en voeg de helft van het flesje mango-/gembersaus toe. Meng de bestanddelen tot een oranje 'creme' ontstaat.
Bedek elk van de vier borden met een flinke pluk veldsla, gemengd met wat kropsla. Verdeel hierover de kipfilet en de avocado. Garneer met de de schijfjes komkommer en cashewnoten. Strooi wat lente-ui over het geheel. Serveer de dressing apart. Voor diegene die wel trek heeft, zetten we er een mandje stokbrood en wat olijfolie & zoutkorrels naast. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten