Hier komt het eerste recept in de reeks: de Flappen van Ping. Mama's vriendin Ping heet eigenlijk Ingrid, maar luistert ook naar haar koosnaampje. De flappen zijn eigenlijk maïstortilla's, maar wij noemen ze altijd flappen, omdat we ze opgevouwen serveren. Ooit aten we deze flappen bij Ping, als lunchgerecht. Maar dit heerlijk koele gerecht is ook geschikt als lichte, frisse maaltijd en als 'bordje op schoot' in de tuin!
Benodigdheden (voor vier personen):
- 6 maïstortilla's (bij ons eten de 'groten' er elk twee en de 'kleinen' elk één)
- 1 krop ijsbergsla
- kant-en-klaar saus naar keuze: wij gebruiken meestal mosterd-, knoflook- of ravigottesaus
- ruim 2 ons kipfilet met bieslook, in plakjes (van de vleeswarenafdeling)
- 6 tomaten
- 1 komkommer
- 2 paprika's
- 1 zakje geraspte oude kaas (Grana Padano vinden wij erg lekker, maar die is voor de meisjes te scherp)
- cocktailprikkers
Bereiding:
Besmeer de tortilla royaal met je favoriete smaak saus. Leg daarop drie plakjes kipfilet. Snijd de groenten in kleine stukjes en strooi eerst de ijsbergsla, dan de tomaat, paprika en komkommer op de tortilla. Rol de tortilla op en steek deze vast met een cocktailprikker/ijsparaplu/feeststeker. Strooi wat geraspte kaas op de opgerolde tortilla. Serveer de flap op een groot bord, indien gewenst met wat garnering van groente. Herhaal dit tot alle tortilla's op zijn. Lekker hè, en er komt geen oven of fornuis aan te pas! Drink er rode wijn bij of gekoeld water met wat schijfjes citroen. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten