zondag 20 oktober 2013

Familierecept IV - Pompoenpannenkoeken


Je hebt er dit jaar al veel over kunnen lezen: onze voorkeur voor pompoenen. Om op te kweken, te zien bloeien en groeien en natuurlijk om te eten! Hier ons favoriete recept voor goudgele pompoen-pannenkoeken!



Ingrediënten (voor vijf personen):
1 middelgrote pompoen (te koop bij AH)
3 el (riet)suiker
1 (biologische) citroen
2 pakken pannenkoekenmeel
1,5 l melk
4 eieren
zout naar smaak
zonnebloem- of olijfolie



Bereiding:
Schil de pompoen en snijd deze overmidden. Haal met een lepel de zaden en zaadlijsten eruit (de schil kan blijven zitten, als je pompoen hebt afgespoeld). Snijd de pompoen in blokjes. Doe de blokjes in de pan met zoveel water dat de blokjes net niet onder water staan. Voeg drie eetlepels (riet)suiker en het sap van de citroen toe. Breng de pompoenmix aan de kook en laat de mix in 15 tot 20 minuten gaar worden. Giet de mix over in een blender (of gebruik de staafmixer) en pureer de mix tot een gladde moes.

Roer of mix het pannenkoekenmeel en het zout met de melk en eieren tot een beslag. Voeg de pompoenmoes toe en spatel het tot een lichtgeel beslag. Verhit in de koekenpan een scheutje olijfolie. Schep een soeplepel beslag in de pan en laat dit 'uitlopen' totdat de pan helemaal is gevuld. Bak de pannenkoeken aan weerszijden op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.

Serveer de knapperige pompoenpannenkoeken direct uit de pan en garneer ze met wat stroop of bruine basterdsuiker.



Tip: wij bakken er altijd een paar extra en warmen die de volgende dag op in de magnetron als lunchhapje!

Geen opmerkingen: