Y's ex-schoonmoeder kon erg goed (Oosters) koken. Van haar komt dan ook het volgende recept: Kip Madras. En dan bedoelen we niet het gerecht uit een pakje of potje, de vroegere naam voor de Indiase stad Chennai of het patroon van de luchtige geblokte katoenen bloesjes. Nee, wij maken het gewoon zelf! Het is helemaal niet moeilijk, dus probeer het gewoon een keer!
Ingrediënten (voor vier personen):
- 300 g gesnipperde uien
- vijf geperste tenen knoflook
- 400 g kipfilet in blokjes
- 0,5 l volle yoghurt
- 1 kippenbouillonblokje
- 10 cm geschilde gemberwortel
- 1 el milde kerriepoeder
- 5 kruidnagels
- 1 laurierblaadje
- 3 eetlepels ketjap
- 3 eetlepels ketchup
- 1 geschilde en geraspte appel groene appel
- sap van 1 citroen
- 3 el bruine basterdsuiker
- 300 g champignons
- 1 uitgelekt blikje ananasblokjes
- 250 g gewassen en geweekte rozijnen
- olijfolie, peper en zout
Bereiding:
Bestrooi de kipfiletblokjes met wat zout en peper. Bak de blokjes op een hoog vuur in de olijfolie aan. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui met de geperste knoflook aan in het restant van de olijfolie. Doe het vlees terug in de pan zodra de uien glazig zijn. Schenk de yoghurt door het vlees/ui/knoflook-mengsel. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Steek het laurierblad met de kruidnagels vast op de gemberwortel (zo haal je deze kruiden er weer straks makkelijk uit!) en leg het geheel voorzichtig in de yoghurtsaus. Voeg kerriepoeder, ketjap, ketchup en basterdsuiker toe en breng de saus zachtjes roerend aan de kook. Meng in een aparte kom het citroensap met de geraspte appel. Schenk dit mengsel bij de yoghurtsaus. Let op: dit mengsel kan gaan schiften, maar dat verdwijnt zodra je goed roert. Laat de saus nu lekker pruttelen op een laag vuur. Voeg tot slot de gewelde rozijnen, ananas en champignons toe. Dien de rijk gevulde saus op met witte rijst en een groene salade. Eet smakelijk!
1 opmerking:
Erg lekker! :-)
Een reactie posten