vrijdag 19 september 2014

Familierecept XIII: Kerstomatentaart


Succes verzekerd wanneer je deze vrolijke hartige taart met kerstomaten en salami op tafel zet!

Ingredienten (voor 4 personen)
1 pakje deeg voor hartige taart (uit de diepvries)
1 bakje gesnipperde biologische ui
500 g kerstomaatjes, gewassen en gehalveerd
1/2 zakje zongedroogde tomaten, geweekt in kokend water
2 ons salami (vleeswaren) in blokjes
4 eieren
1 dl melk
200 g geraspte kaas
1 ingevette ovenschaal
paneermeel
Let op: zout en peper zijn niet nodig!

Bereiding
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 220 graden. Bestrooi de ingevette ovenschaal met wat paneermeel en bekleed deze met de ontdooide deegplakjes. Kneed overtollig deeg tot een verstevigde rand. Bestrooi de deegbodem met wat paneermeel. Verdeel de uiensnippers en salamiblokjes over de bodem. Snijd de geweekte zongedroogde tomaten in vergelijkbare stukjes en verdeel die ook over het deeg. Klop de eieren los met wat melk (een half eierdopje per ei) en roer de geraspte kaas erdoor. Schenk dit mengsel over de bodem en verdeel de kaas over de hele ovenschaal. Halveer de kerstomaatjes. Leg de halve tomaatjes strak tegen elkaar aan, te beginnen vanaf de rand. Vul de hele schaal met de halve tomaatjes. (Op de foto zie je de kerstomaatjes met het snijvlak naar boven, maar wij maken de taart met de bolle kant naar boven).

Schuif de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de taart in 45 minuten garen. Pas op dat de velletjes van de kerstomaatjes niet verbranden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: