zondag 19 oktober 2014

Familierecept XIV: Broccoli met romige saus


Je bent gewaarschuwd: onderstaand recept is een calorieenbom! Maar wel lekker, als je van broccoli houdt. Ben je daar niet zo dol op, vervang de groente dan door bloemkool.

Ingredienten (voor vier personen)
1 grote ui, gesnipperd
1 stronkje broccoli
2 ons sperzieboontjes, afgetopt, gebroken en gewassen
1 kleine courgette, gewassen en in blokjes
1 blikje ananas, in stukjes
1 doosje Boursin met knoflook
1 beker creme fraiche (250 ml)
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Bestrooi de kipfiletblokjes met zout en peper. Braad de blokjes aan in twee eetlepels (olijfolie) in een pan met een dikke bodem. Schep de blokjes met een schuimspaan uit de pan en fruit de gesnipperde ui in het restant van de olie. Roer de boursin los in de pan en voeg de creme fraiche toe, zodat een gladde saus ontstaat. Breng de saus aan de kook en draai de hittebron direct laag. Voeg de schoongemaakte groenten toe en gaar deze tien minuten in de zacht pruttelende saus. Schenk als laatste het ananassap erbij en voeg de blokjes ananas toe. Lekker met beetgaar gekookte pasta!

Geen opmerkingen: