Op een winterse vrijdagavond moesten we nog laat boodschappen halen. We hadden zin in iets anders dan anders. Het werd een (royale!) clubsandwich, waarvan we hebben gesmuld! Natuurlijk delen we het recept graag ook met jou.
Ingrediënten (voor 4 personen)
16 sneetjes brood
8 grote slabladeren
4 middelgrote tomaten
1 ons bakbacon
4 eieren
1 ons flinterdun gesneden achterham
4 plakken jonge kaas
1 ons flinterdun gesneden gerookte kipfilet
2 avocado's
margarine of boter
mayonaise
roomkaas (St. Moret, Philadelphia, al dan niet met kruiden)
citroensap
peper, zout
Bereiding
Rooster het brood lichtbruin. Bak op een laag vuur en in een koekenpan met dikke bodem de plakjes bacon uit totdat deze crispy zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook de eieren in zeven minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in plakjes. Was de tomaten en snijd elke tomaat in vier plakken. Spoel de slabladeren schoon en dep deze droog. Schil de avocado's en snijd het vruchtvlees in plakken. Besprenkel deze met wat citroensap tegen het verkleuren.
Leg nu op elk bord één sneetje brood en besmeer dit dun met boter/margarine. Leg een slablad erop. Schik er per boterham vier plakjes tomaat en drie plakjes bacon op.
Smeer per bord een nieuwe boterham in met mayonaise. Leg hierop een plak kaas, wat plakjes ham en schijfjes ei. Bestrooi met wat zout en peper.
Pak weer vier nieuwe boterhammen en besmeer deze met roomkaas. Schik nog een slablad op elke boterham. Leg een paar plakjes kipfilet op de sla en sluit af met de schijfjes avocado.
Stapel de drie verschillende boterhammen per persoon op elkaar en dek af met een laatste sneetje brood. Prik een satéprikker door het geheel en dien op.
Oké, je moet je mond wel héél ver opensperren, maar dan kun je ook genieten van de heerlijke combinatie van smaken. Smul ze!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten