Ingrediënten (voor 4 personen)
1 flinke ui
4 ons mager rundergehakt
8 friszure appels
8 eetlepels tomatenketchup
3 rode paprika's
aardappelpuree (uit een zakje voor ovenschotels of zelfgemaakt)
zout en peper
evt. melk en paneermeel
bak en braad-product
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil en snipper de ui. Fruit de uisnippers in wat olie of margarine in een hapjespan of wok op een hoog vuur. Kruid het rundergehakt met wat zout en peper en voeg dit toe aan de gefruite ui. Roer het gehakt rul. Was de paprika's en verwijder de stelen en zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Roer de tomatenketchup erdoorheen en draai de hittebron laag. Laat het geheel nog even sudderen.
Maak in een andere pan de aardappelpuree klaar, op aanwijzing van de verpakking (of schil acht flinke aardappels, kook deze in 20 minuten gaar met een snufje zout en stamp ze fijn met wat melk en boter tot een stevige puree).
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd deze in plakjes. Bak de appelplakjes in een koekenpan met olie of margarine op een laag vuur (pas op: het brandt snel aan!), totdat er een lichtbruin laagje op ontstaat.
Vul een grote, hoge ovenschaal met achtereenvolgens het gehaktmengsel en appelplakjes en dek dit af met de aardappelpuree. Gebruik je aardappelpuree uit een zakje: zet de schotel meteen in de oven. Gebruik je zelfgemaakte aardappelpuree: strooi er wat paneermeel op de puree en verspreid er enkele druppels olie of klontjes boter over. Zo ontstaat er een knapperig korstje. Laat de schotel in beide gevallen een half uur door en door verwarmen in de oven.
Geniet van deze zoet/hartige combi, maar brand je mond niet. Het is namelijk wel heel H.E.E.T.!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten