donderdag 19 maart 2015
Recept XVIII: Kip & mangotaart
Jaren geleden, toen Y en haar vriendinnen net op zichzelf woonden, wisselden we graag recepten uit. Een van de meest succesvolle was A.'s Kip & mangotaart. In februari vierde ze haar 49e verjaardag en serveerde ze na lange tijd deze heerlijke hartige taart weer eens. Hoewel het caloriebom is, hebben wij het recept ook weer afgestoft en delen het graag met je!
Ingredienten (voor vier personen)
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, uitgeperst
3 ons kipfilet, in kleine blokjes
1 of 2 (kippen-)bouillonblokjes
1 eetlepel (zoete) ketjap manis
25 g bloem
125 ml slagroom
3 eieren
1 eetlepel kerriepoeder
1 mango, schoongemaakt en in plakjes
75 gram rozijnen, geweekt en uitgelekt
1 blik ananasstukjes, uitgelekt (vang het sap apart op)
1 bakje champignons, geborsteld en in plakjes
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
paneermeel
zout en peper
(olijf)olie of boter
Bereiding
Vet een ovenschaal in en bestrooi deze met paneermeel. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en prik de bodem in. Strooi er nog wat paneermeel overheen. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
Fruit in een hapjespan of wok de ui met de knoflook. Bestrooi de blokjes kipfilet met de kerriepoeder en braad deze al roerend aan op een hoog vuur. Draai de hittebron lager en verkruimel het bouillonblokje eroverheen. Lepel de ketjap erdoor. Strooi de bloem erover en voeg al roerend de slagroom toe met een halve dl ananassap. Blijf roeren totdat er een dikke, gebonden saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en voeg de eieren een voor een toe. Blijf roeren tot het eimengsel is gestold.
Verdeel voorzichtig de mango- en ananasstukjes, rozijnen en champignons door het eimengsel. Schep het geheel over in de ovenschaal. Druk de rozijnen zoveel mogelijk naar de bodem (die worden tijdens het bakken snel te donker). Bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten