dinsdag 15 september 2015

Familierecept XXIV: hamburgertjes


Het lijkt erop dat we de bbq kunnen opruimen. Het regent, waait en het is koud! Daarom een heel gezellig receptje voor binnenshuis: mini-hamburgertjes van de grill. En die grill staat gewoon op tafel, zodat iedereen de hamburger kan maken die hij/zij wil!

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g rundertartaar
1 schoongemaakte, fijn gehakte ui
1 schoongemaakte ui in ringen
1 el gedroogde peterselie
15 (!) el paneermeel
2 el gehaktkruiden

16 dunne plakjes (bak)bacon
8 harde (of zachte) witte bolletjes
8 grote slabladeren, gewassen
8 plakjes smeltkaas (per stuk verpakt)
8 plakken vleestomaat
1 potje augurkblokjes (uitgelekt)
1 fles tomatenketchup
1 pot yogonaise
1 tafelgrill

Bereiding
Kneed met schone, koele handen de tartaar dooreen met de gesnipperde ui, peterselie, gehaktkruiden en paneermeel. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel te droog wordt. Vorm van de tartaar 16 mini-hamburgertjes en leg deze op een schaal. Bak aan tafel met elkaar de bacon uit en de hamburgertjes gaar. Leg tot slot het plakje smeltkaas op de burgertjes.

Beleg elk bolletje met sla, een gaar hamburgertje, twee plakjes bacon, tomaat, wat augurkjes, uiringen en naar smaak ketchup of yogonaise toe (of een mengsel van deze twee, gekruid met wat paprikapoeder). Als je dat lekker vindt, stapel je hetzelfde rijtje nog eens op elkaar. Open dan je mond en probeer maar eens in een keer een hap te nemen, waarbij je alle ingrediënten proeft - eet smakelijk!

Geen opmerkingen: