zaterdag 24 augustus 2013

Zomervakantieverslagje III



Natuurlijk heb je ook nog een verslagje van onze vakantie-avonturen buiten Nederland tegoed. Zoals je je wellicht nog kunt herinneren, boekten wij dit voorjaar voor het zonovergoten Spaanse Sevilla en de Portugese Algarve. Het was heerlijk om er even uit te zijn met zijn vieren!


Sevilla was prachtig, qua architectuur, parken en sfeer. De stad is grotendeels autovrij en als vervoermiddel zijn er koetsjes met paarden beschikbaar.We bezochten er de Giralda-kathedraal, het Alcazar-paleis en het Plaza de Espana. We wandelden langs de rivier Guadalquivir en natuurlijk door de wijk Santa Cruz. Daar sliepen we ook in een schattig appartementje. Gelukkig met airco, want warm was het er! Omdat het er vaker zo warm is, hebben de terrassen geen 'heaters' in hun zonneschermen, maar 'coolers', die vaak een geurige, koele nevel verspreiden. Na een siësta bezochten we een avond een heuse flamenco-show in een klein, authentiek tapasrestaurant. Voor L waren de afstanden iets te ver, dus zij mocht lekker in de buggy. Kortom, we hebben allevier genoten van heerlijk Sevilla!


Vervolgens reden we per auto terug naar de Algarve, waar we de rest van onze bagage hadden achtergelaten. We hebben er heerlijk kunnen genieten van zon, zee en zwembad. Maar ook van een avondje flaneren in de toeristische trekpleister Albufeira, een middagje shoppen nabij Faro en een dag genieten in ZooMarine, het lokale Dolfinarium. Natuurlijk was er ook voldoende tijd om uit eten te gaan, ijs te eten of te genieten van een kopje koffie op een terras. Extra leuk was dat vrienden ook in de Algarve verbleven in een enorm gehuurd vakantiedroomhuis. 's Avonds barbecueden we gezamenlijk en dansten we op de muziek in de gigantische tuin. Maar we hebben ook flink geluierd, hoor en spelletjes gedaan, geknutseld, getekend, etc. M en L haalden elke ochtend de broodjes voor het ontbijt en dekten zelfs de tafel op het terras. Papa en mama konden zó aanschuiven.


Nu zijn we weer thuis - gelukkig valt het weer nog mee en hebben de pompoenplanten het overleefd, dankzij de goede zorgen van onze buren. De wasmachine draait op volle toeren, de koelkast is weer aangevuld en wij gaan nog even genieten van onze laatste (school)vakantieweek!

1 opmerking:

Marlou zei

Zo te zien en te lezen een heerlijke vakantie en wat een prachtige meiden op die laatste foto.

Groetjes
Marlou