donderdag 6 november 2014

Volle weken!


Na de herfstvakantie is ons normale leven weer in volle gang opgestart! Naast school, werk en de gebruikelijke naschoolse activiteiten en speelafspraken, stond er ook het nodige in de agenda. Verjaarsfeestjes voor L (nu in een pannenkoekenrestaurant) en Y (bij een andere adoptiemoeder thuis) en een Halloweenwandeling door een donker bos voor M (brrr, niets voor mama, die vindt alleen de pompoenen van Halloween leuk!).

Y had vorige week een zakelijke, maar ludieke training in Utrecht, waarna ze met haar hele team ging varen door de verlichte grachten. Het was toevallig lekker weer, koopavond en ze meerden af aan een kade bij een Spaans restaurant. Compleet met tapas, gitaristen en flamengo-dansers. Geen werkdag, maar een cadeautje dus!

Verder zijn alledrie de dames geknipt, heeft M de kinderpostzegels bezorgd, is de schoolfotograaf langs geweest en kreeg M een workshop toneel aangeboden. We zijn lekker veel naar buiten geweest met het prachtige weer in het weekend en bezochten een molen en een kinderboerderij. 's Avonds staken we de vuurkorf aan en konden onze thee in de gloed van dit vuur drinken! We zijn uit eten geweest voor het jubileum van onze oudste dochter, de kinderen kregen het nationale schoolontbijt voorgeschoteld, M heeft appel-muffins gebakken en Y gaat met vriendin I. wandelen en koffiedrinken in het bos. Inmiddels is het weer omgeslagen en komen de nieuwe winterjassen en -schoenen goed van pas!

En A? Die lag helaas vorige week ziek op bed met een griepje. Gelukkig is hij weer hersteld en kunnen hij en Y vanavond samen op pad. In een stadsschouwburg treedt de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso op, ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de koninklijke landmacht. In onze kennissenkring werken nogal wat mensen bij het ministerie van Defensie, al dan niet in actieve dienst. Vandaar deze ongewone uitnodiging voor een avondje uit, dat een echt feestje belooft te worden!

Dit weekend gaan we de drie 'R's maar in ere herstellen: Rust, Regelmaat en Reinheid! Volgende week is A jarig en meteen daarna start de Sinterklaasperiode. De ervaring leert dat dat ook voor de nodige opwinding zorgt, dus we gaan maar weer eens op normale tijden slapen en bouwen ook voldoende tijd in om te luieren/rommelen. Ook qua reinheid is er behoefte aan wat extra tijd, want onze huishoudelijk hulp was net deze weken op vakantie. Wij gaan dus lekker poetsen en opruimen!

Geen opmerkingen: