Helaas heerst hier weer een (mild) griepgolfje: eerst mama met buikpijn, snotteren en nu de meisjes. Pffff, daar gaan onze vrije dagen! Een lekker makkelijk receptje ditmaal, mocht jij ook in een 'golf' van het een of ander zitten.
Ingredienten (voor 4 personen)
2 middelgrote uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
5 ons kipfilet, in blokjes
2 blikken gepelde tomaten (met sap)
1 blik perziken (met sap)
3 el zoete ketjap
witte rijst
olie
zout, peper, paprikapoeder
gefruite uitjes, plakjes komkommer
Bereiding
Fruit de ui en de knoflook in de olie (bij voorkeur in een wok of hapjespan). Kruid de kipblokjes met zout, peper en paprikapoeder naar smaak. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de pan, en bak deze snel aan op hoog vuur. Draai de hittebron laag en laat sudderen. Voeg de inhoud van de blikken tomaat en perzik toe en roer voorzichtig dooreen. Breng het geheel aan de kook en laat de smaken circa 10 minuten intrekken. Voeg tot slot de ketjap toe. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dien het gerecht op met de gefruite uitjes en plakjes komkommer - eet smakelijk en indien nodig: beterschap!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten