donderdag 26 september 2013

Familierecept III - Verse tomatensoep

Nu de dagen weer wat korter worden, maar september ons nog wel dat zomergevoel geeft, is een een grote pan soep voor het weekend een ideale oplossing. Daarom krijg je van ons het recept voor een zelfgemaakte, verse tomatensoep. Dit gezonde recept staat in een half uur op tafel.

Benodigdheden (voor zes personen)
2 gesnipperde uien
zes (!) fijngehakte tenen knoflook
zes rijpe tomaten in blokjes (inclusief zaadjes en velletjes)
1 blik gepelde tomaten(stukjes) op sap
1 pak tomatensap
1 blikje tomatenpuree
2 liter bouillon (van vier blokjes of zelfgetrokken)
3 eetlepels zoete sojasaus
1 à 2 eetlepels witte basterdsuiker
halve of hele uitgeperste citroen
1 tartaartje
5 eetlepels paneermeel
zout en peper of gehaktkruiden
eventueel een bekertje crème fraîche of een toefje slagroom
eventueel peterselie of basilicum

Bereiding
Fruit de ui en de knoflook in een flinke pan met een dikke bodem. Zodra de ui glazig is, voeg je alle tomaat-ingrediënten toe. Roer het geheel stevig door en schenk de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook en vervolgens op smaak met de sojasaus, suiker en het citroensap. Houd je van gladde soep? Dan is dit het moment om de soep te pureren met de staafmixer. Meng dan het tartaartje met de paneermeel, wat water en de kruiden en rol er kleine soepballetjes van. Kook deze balletjes in een kwartier gaar in de soep.
Dien de soep op met eventueel schepje crème fraîche of slagroom en een blaadje groene kruiden. Serveer de soep met vers gebakken stokbrood met gezouten roomboter, port salut of een zachte brie. Eet smakelijk!

P.S. Laat je ons even weten of je ons recept lekker vond?

Geen opmerkingen: