zondag 28 september 2014

Pech en feest


Soms heb je van die dagen .... maar bij Y was het zo'n WEEK.

Woensdag haalden wij het Chinese Maanfeest in (omdat we dat op 8 september vergeten waren). L en mama versierden de woonkamer met Chinese frutsels, noten, kaarsen en pompoenen. Ook bakten ze een 'Danoontjes-taart' (= kwarktaart van dokter Oetker), afgetopt met verse aardbeiensaus en chocolade paddenstoelen. Na het opstijven in de koelkast, tilde Y het gebak op en .... liet het geheel zó op de grond glijden! Wonder boven wonder bleef het bakblik eronder zitten èn viel de taart niet ondersteboven. We hebben het gebak dan ook gewoon opgegeten, maar pas nadat Y alle spetters aardbeiensaus van de keukenkastjes en -vloer had gesopt.

Donderdagochtend bracht Y de meisjes naar school - met de auto, want zij moest meteen door naar kantoor. Geduldig wachtten we op de auto vóór ons om de straat uit te kunnen rijden. Alleen ... onze voorganger reed niet vóóruit, maar àchteruit! Een fikse deuk in de voorkant was het resultaat. Gelukkig had niemand zich bezeerd en kennen wij elkaar uit de straat. De buurjongen beloofde dan ook diezelfde avond langs te komen om de schade te regelen. Maar .... niemand gezien!
Vrijdag lag er een kaartje met excuses in de brievenbus - of hij zondagochtend kan langskomen. Je raadt het al ... ook vanochtend geen buurjongen gezien!

Op haar vrije vrijdag had Y een hoop te regelen: van de aanmelding voor een hockey-kennismakingscursus voor L, tot het vinden van een datum voor een (Chinese!) eetdate met studievriendinnen. Van het maken van een originele zakelijke presentatie, tot het uitzoeken van brilmonturen voor M en haarzelf. Van hulp op school met het afbakken van brooddeeg, tot het inslaan van cadeaus voor vier verjaardagen in het weekend. Van het halen van kibbeling op de vrijdagse markt tot het opruimen van huis en haard. Kortom, aan het eind van de dag was ze het overzicht een beetje kwijt. Net als haar huissleutels - aaaaargh! De foto's van de meisjes hangen er ook aan, dus een beetje kwaadwillende voorbijganger kan zo naar binnen. Na een intensieve zoekactie van het hele gezin, kwamen de sleutels de volgende dag weer boven water. Uh nou ja, uit Y's tas tevoorschijn ....!

Tijdens een van de bbq-feestjes in het weekend, zat Y naast een onbekende - we zullen haar X noemen. Ze leek heel aardig en tevreden hapte Y in haar hamburger met kaas. Toen begon X over haar kwaaltjes te vertellen. Meer specifiek: over haar voetwrat en schimmelnagel. Ze liet de desbetreffende voet zelfs even zien. Die hamburger smaakte opeens niet meer zo goed ....

Geen opmerkingen: