maandag 14 augustus 2017

5000 gratis etentjes

Afbeeldingsresultaat voor chinees eten noedels 

"Een Chinese man in de stad Chongqing heeft voor vijfduizend personen eten gekocht, nadat een eerlijke vinder zijn kwijtgeraakte verlovingsring had afgegeven bij een restaurant. De eigenaar van de ring, die enkel bekend is bij zijn achternaam Wang, wilde zijn vriendin verrassen met een huwelijksaanzoek.

Op 13 augustus j.l. was hij bezig met voorbereidingen, toen hij even wegliep van zijn plek om te telefoneren. Bij terugkomst bleek zijn tas, met daarin de verlovingsring, weg te zijn. Het ging om een diamanten ring van drie karaat met een waarde van zo'n 38.000 euro. Een buurtbewoner had de tas echter gevonden en afgegeven aan restaurantmanager Yue Xiaohua, vermoedelijk omdat de man dacht dat de eigenaar zijn tas was vergeten. Xiaohua kon vervolgens de tas weer overhandigen aan Wang.

Een dag later kwam Wang onverwachts terug naar het restaurant en vroeg de manager hoeveel porties noodles er per dag geserveerd werden. Daarop kreeg Xiaohua omgerekend 4.500 euro van Wang met de boodschap: "Nodig alstublieft iedereen uit om vandaag hier gratis te eten." Wang bracht tevens een bedankbrief langs bij het restaurant, waarin ook stond dat zijn vriendin hem het ja-woord heeft gegeven na zijn huwelijksaanzoek."

Bron: ANP, augustus 2017

Geen opmerkingen: