zaterdag 5 november 2016

12 jaar samen!


Gisteren hebben we gevierd dat M 12 jaar geleden bij ons kwam. Wat was en is zij gewenst! Wat een prachtmoment was dat en wat een prachttijd ligt achter ons.We hebben het dit jaar wel iets anders dan anders gevierd.

M heeft maandag weliswaar nog een toets, maar toch organiseerde haar school al een Halloweenfeest. In een café in de stad, want de aula is te klein voor 400 feestvierende pubers nu er ook schooltoneel-voorstellingen worden opgevoerd. Om half vijf stonden I. & I., twee schoolvriendinnen voor de deur, bepakt en bezakt met (identieke) jurkjes, makeup en Halloweenattributen.
We besloten tot een makkelijk 'diner', namelijk pizza's met ijs toe. Maar goed ook, want de dames hadden al hun voorbereidingstijd hard nodig! Wij hebben ze gebracht en I.'s moeder heeft ze opgehaald. Ze gaven de avond unaniem een 8, dus het was leuk.

Dezelfde middag had L ook twee vriendinnetjes A. & R. op bezoek om te spelen met het winkeltje en het barbiehuis. Aangezien het haar vierde afspraak was deze week, stortte zijn 's avonds helemaal in. Mama en jongste hebben samen nog een half uurtje naar The Voice of Holland gekeken, maar toen wilde ze toch echt naar bed. Ze sliep in een nanoseconde.

Papa was intussen op stap met vrienden R., B., P. en T. Gezellig even bijkletsen, maar wel in de stromende regen op de fiets terug naar huis. Want de herfst is nu echt ingetreden. Mama lag bij zijn thuiskomst al op één oor, want zij had een drukke zaterdag voor de boeg. Zij werd om 10.00 uur verwacht in Vianen, waar zij met vriendin H. een masterclass van Robèrt van Beckhoven zou volgen. Er volgde een topdag, met zelfgemaakte foccaccia, worstenbroodjes, mangosnoepje en een fraisiertaart (inderdaad, de 'technische opdracht' uit de finale van Heel Holland Bakt).

Terwijl Y zich uitleefde in de professionele keuken, reed A met de meisjes heen en weer: naar balletles, naar het hockeyveld en naar opa, die door een griepje is geveld. 's Avonds stond er daarom weer een eenvoudige maaltijd op het menu: soep uit blik. Maar dat werd meer dan goed gemaakt door de verrukkelijke baksels die bijna allemaal al op zijn!

Al met al een heel feestelijk en bijzonder weekend!

Geen opmerkingen: