woensdag 23 november 2016

Pizza verhuisd

Afbeeldingsresultaat voor pizza ijsbeer

De ijsbeer die verblijft in een Chinees winkelcentrum mag tijdelijk terug naar het park waar hij is geboren. Het dier zou erg ongelukkig zijn en wordt vanwege een renovatie verplaatst. De driejarige ijsbeer met de naam Pizza brengt sinds januari 2016 zijn tijd door in het Grandview winkelcentrum in de stad Guangdong (Kanton). Zijn verblijf is onderdeel van een dierenpark waar onder meer witte dolfijnen, walrussen en poolvossen verblijven. Bezoekers kunnen met de dieren op de foto en tikken vrijwel voortdurend tegen het raam.
Eerder dit jaar werd Pizza bekend toen de ijsbeer in een video te zien was terwijl hij op trillend op zijn zij lag. Het leverde het dier de bijnaam op van de 'ongelukkigste ijsbeer ter wereld'. Het winkelcentrum heeft zondag afscheid van hem genomen. Volgens lokale media zal het verblijf van Pizza in grootte worden verdubbeld.
"Eindelijk kan Pizza de zon voelen, frisse lucht snuiven en de lucht zien", zegt dierenactivist Peter Li tegen de BBC. "We smeken het winkelcentrum om een definitieve beslissing te nemen. Geen enkele renovatie kan het verblijf geschikt maken voor zo'n dier." Volgens Li zou het verval van de ijsbeer binnenkort zo zichtbaar zijn, dat hij niet meer kan worden tentoongesteld. De overige dieren blijven tijdens de renovatie wel in het winkelcentrum.

Bronnen NU.nl, BBC, 14 november 2016

Geen opmerkingen: