zaterdag 3 oktober 2015

10e Chongqing reünie in Drouwen


Morgen hebben we de 10e reünie van de Chinareisgroep! Ditmaal in Attractiepark Drouwenerzand in Drenthe. Het is aangeprezen als een klein, maar all inclusive park (patat, ijs enzo). We zijn benieuwd ....
We zullen er zes van de tien families treffen met hun 12-jarige dochters uit Chongqing. Leuk! Leuk voor de 12-jarigen, maar ook voor hun vier 14-jarige en twee 7-jarige zussen. En natuurlijk leuk voor de ouders, want zo vaak spreken we hen niet. Daarvoor wonen we eenvoudig te verspreid over het land.

Inmiddels veranderen onze gesprekken over China, adoptieperikelen en de ontwikkeling van onze schatten naar gesprekken over rootsreizen, puberteit en schoolkeuzes. Precies, bijna net als de gesprekken van 'normale' ouders dus. Tegelijkertijd zijn we ons er allemaal van bewust dat de puberteit onderwerpen als hechting en afstand weer kan doen opleven. Dat is dan ook meteen het mooie van zo'n reünie, je hebt aan een paar woorden genoeg om elkaar te begrijpen.

Het leek ons eerst zelfs nog leuk om een nachtje eraan vast te plakken. De reünie van L zal immers ook een overnachting bevatten. Maar onze M heeft een drukke week achter de rug èn een bijzondere week voor de boeg. Hockeytrainingen, de start van een voorbereidende cursus voor het voortgezet onderwijs en verjaardag van vriendin A. enerzijds. Huiswerk, een klassenuitje naar een museum en het schoolkamp van groep 8 in Overijssel anderzijds. Tel daarbij een dansfeest op een Zuidhollands strand en een open huis op de Veluwe op en we hebben besloten die overnachting maar te laten schieten. Rust in de tent!

Geen opmerkingen: