zaterdag 24 oktober 2015

Herfstvakantie 2015


Wij als regio Midden-Nederland stevenen alweer af op de laatste dag van de herfstvakantie! Mèt een heerlijk extra uurtje vanaf morgen en een extra dagje voor onze L op maandag. Het was een lekkere vakantie - met niet zulk goed weer, maar veel vrije tijd om thuis te rommelen. Een overzichtje.

Vrijdagmiddag waren beide dames al vrij - M omdat ze met papa naar de orthodontist moest en L omdat zij altijd vrij is op vrijdagmiddag. Zij speelde heerlijk bij vriendinnetje K., terwijl mama en M de stad ingingen op zoek naar schoenen. Dat is prima gelukt: M heeft haar felbegeerde Adidassen (met sleehak). Eigenlijk zou M ook nog gaan logeren, maar haar vriendinnetje I. was niet lekker. Ook M hoest nog flink sinds het schoolkamp. Zaterdagochtend daarom heerlijk uitgeslapen en aansluitend heeft Y (voor de derde keer!) haar dichtgegroeide gaatjes in haar oren laten doorprikken. Papa, M en buurmeisje A. waren ook mee, maar L was taarten aan het versieren tijdens een partijtje van vriendinnetje G. Dus besloot M ook om gezellig koekjes te bakken.
Zondag was een huiselijk dagje: Y zette al vroeg een enorme pan met goulash op het vuur, M speelde buiten met vriendinnetje S. en L tekende in haar pyjama. 's Middags werd het logeerkonijn gebracht en bouwde A een heus egelhuis! 'Onze' huisegel komt namelijk elke avond langs en eet dan zijn kattenbrokjes, ketchup of pindakaas. Nu de temperaturen dalen, vonden we dat we hem ook maar onderdak voor de nacht winter moeten bieden! L en Y struinden vervolgens door het park op zoek naar dorre blaadjes en M haalde snel een pak met vers stro. En passant maakten we met onze aanwinsten een herfsttafereel op de vensterbank. Om deze vredige dag in stijl af te ronden, keken we naar de halve finale van Heel Holland Bakt!

Maandagochtend was het alweer vroeg dag: beide dames deden mee aan een schooltoernooi volleybal. Papa en mama gebruikten deze tijd nuttig voor huishoudelijke klussen: vissenbak en bedden verschonen, de was en vaatwas opruimen. 's Middags moest L er toch aan geloven: we hebben haar hele kledingkast doorgeploeterd en ze heeft met eindeloos geduld, eindeloos veel kleren gepast!
Dinsdag gingen we namelijk shoppen voor de dames in Utrecht, dus we moesten weten wat we nodig hadden. M paste hoegenaamd niets meer en zij had vooraf al een hele inventarisatie gemaakt naar welke winkels ze wilde: Only, New Yorker, WE, etc. Ze zijn beiden meer dan goed geslaagd! Als verrassing besloten we na afloop heerlijk Grieks te gaan eten (inderdaad, met de zegeltjes van AH). Woensdag moest A gewoon werken, L naar tekenles en Y naar fysiotherapie. Boodschapjes, even langs bij onze herstellende buurvrouw en opa die bij ons kwam eten. M at bij een vriendinnetje en wij besloten de maaltijd met een potje Kolonisten van Catan.

Op donderdag splitsten we op: papa en L gingen naar Lego World in de Jaarbeurs. Samen met de trein en naar de MacDonalds, samen bouwen in enorme 'zandbakken' met blokjes, samen genieten van de enorme toren, de nagebouwde dieren en het koningspaar! Intussen fietsten mama en M nogmaals naar de stad. Daar troffen ze A. (vriendin van Y) en D. (vriendin van M) voor de DE-winkel. De moeders streken neer met lattes en taart; de dochters vertrokken naar de tegenoverliggende Primark. Allevier hebben we een heerlijke middag gehad!
Gisteren knutselden de meisjes een memoboard in elkaar, haalde Y de griepprik en gingen A en opa op zoek naar een nieuwe fiets. Opa's fiets is na de aanrijding in augustus namelijk total loss verklaard. 's Avonds verzamelden we ons in Wassenaar. Daar hebben we heel gezellig met opa en I. gegeten.

Vanochtend stond onze jongste al om 10.00 uur in haar nieuwe joggingpak & bodywarmer op de tennisbaan - ze heeft tot aan de kerstvakantie tennisles. Thuis even omkleden en op naar de expositie van Charlotte Dematons in Kasteel Groeneveld. De tekeningen en speelzolder, de gebouwen versierd met pompoenen, het park in herfstkleuren en de brasserie - het is er toch zó leuk! We hebben zonet de herhaling van The Voice of Holland gekeken (met een pizza op schoot, die vitaminen hebben we vandaag niet gezien).
Morgen moet er toch echt wat huiswerk worden gemaakt en administratie gedaan. Dan gaan we ook weer op normale tijd naar bed (gelukkig is het spannende boek uit), eten we weer gezond (en calorie-arm) en moeten Iphone/Ipad weer in hun hoesjes. Jij ook nog een hele fijne zondag/vakantie!

Geen opmerkingen: