donderdag 15 oktober 2015

Fifties' feesten


Hè, hè we hebben bijna vakantie, hoor! Je zou niet zeggen dat we nog maar acht weken geleden vakantie hadden. De afgelopen weken is er hard gewerkt, geleerd en gesport. Maar vooral gefeest. En dat zul je altijd zien, alle feestjes worden - volsterkt onafhankelijk van elkaar - op dezelfde datum gepland. De afgelopen weekends zijn we dus van hot naar her gereden, want bepaalde mijlpalen wil je niet missen!

In onze omgeving worden dit jaar veel mensen 50 jaar. Met de bijbehorende vrolijke feesten en partijen. In de afgelopen maand alleen al, waren het er drie! Een borrel in een grand café, een strandfeest in de duinen en een ABBA-party in een tuin - hartstikke leuk! We hebben passende (gezamenlijke) cadeaus gegeven: een saunabon, een handtas en een belevenis. In dit geval het meelopen van (een deel van) het Pieterpad. Wij hebben geopteerd voor een deel in Overijssel, waar het nog wel vlak maar niet saai is!

Met name A is een geoefend wandelaar - die heeft tussen de bedrijven door vorig weekend ook nog de Hoge Veluwe-wandeltocht gelopen. Prachtig weer, goed gezelschap en een prettige afstand (20 km). Helaas was hij daardoor wel iets verlaat op een gezamenlijk verjaarsfeestje en als gevolg daarvan was Y ook weer te laat op het emigratiefeestje van haar oudste neef op een Zeeuws eiland. We misten alleen nog de cameraploeg van Ik Vertrek, want hij gaat samen met zijn vrouw een bouwval opknappen in Noord-Portugal. Niet om een B&B te beginnen, maar een moestuin!

Tel daarbij op de gebruikelijke verjaarsfeestjes, kinderpartijtjes (morgen gaat L bij haar vriendinnetje G. feesten en M heeft een kookworkshop en slaapfeestje van vriendinnen E. en I. in het vooruitzicht) en je snapt dat we geprofessionaliseerd zijn in het uitzoeken van cadeaus voor elke gelegenheid & leeftijd! Een moestuin-scheurkalender voor in de bouwval, een kinderkookboek voor de vriendinnetjes van L & M, een onesie voor het slaapfeestje en geld voor diegenen die daar expliciet om hebben gevraagd. Natuurlijk leuk verpakt met cellofaan en toepasselijke (houten) labels of een grappig accent.

Misschien moeten wij ook weer eens een party organiseren. Een cadeaushopparty, met inpakles. En dan in een zonovergoten oord! Yeah, let's party!

Geen opmerkingen: