zondag 18 oktober 2015

Rumor Queen gestopt?!


Is het echt waar? Is onze steun en toeverlaat tijdens onze tweede en derde adoptieprocedures echt  gestopt? We hebben het natuurlijk over de Amerikaanse Rumor Queen: haar URL www.chinaadopttalk.com lijkt definitief uit de lucht! Het zou wel toepassselijk zijn: na precies tien jaar on line èn de laatste match van het jaar 2006!

Ze is zelf al in 2013 gestopt met het beheren van haar site. Bijna dagelijks hield ze de stand bij van de voorstellen die vanuit China kwamen. Na de slowdown sinds 2007 in aantallen adoptiekinderen vanuit China werden de wachttijden haast ondraaglijk. Het jaar 2005 duurde al eindeloos, maar het jaar 2006, brak elk record. De LIDs uit dat jaar zijn gematcht over een periode van zeven (!) jaren. Zij stak menig (aspirant) adoptieouder gedurende de wachttijd een hart onder riem. Niet door sentimentele praat, maar door het laatste nieuws te delen, statistische analyses te vertalen in begrijpelijke teksten, informatie uit China te duiden. Met strakke hand leidde ze de vele discussies of de fora: politieke issues, godsdienst en meningen over de (Chinese) politiek werden er geweerd. Al die tijd lukte het haar om anoniem te blijven. Alle inkomsten van haar blog schonk ze aan Half the Sky.
Maar langzamerhand vond ze het steeds moeilijker worden om het blog te vullen. Heel begrijpelijk, vooral als je rekening houdt met het feit dat haar eigen Login Date dateert uit oktober 2005!

Desalniettemin hielden haar hulp-moderatoren het forum al die tijd in de lucht. En eerlijk is eerlijk, Y las het graag! Maar "all good things must come to an end", dus nemen we hiermee gepast afscheid van deze zo belangrijke, maar onbekende dame! We wish you all the best, for you and your family, Rumor Queen! 

Geen opmerkingen: