maandag 14 december 2015

Kerstsfeer

Afbeeldingsresultaat voor ah kerstfestival

Sinds donderdag zijn wij officieel in kerstsfeer. Opa paste op de meisjes (en zij een beetje op hem), terwijl papa en mama opgedoft naar de opera vertrokken! Een langgekoesterde wens ging in vervulling toen we eindelijk kaartjes hadden bemachtigd voor een uitvoering van Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni. Weliswaar via een bioscoopscherm, maar toch live vanuit the Royal Opera House in Londen. We hebben ervan genoten!

Zaterdag bezochten we gevieren het Allerhande Kerstfestival in het Spoorwegmuseum, Utrecht. Nu werken we niet voor, of bij de AH, maar wat was dat leuk zeg! Kosten noch moeite waren gespaard om er een succes van te maken - het was helemaal af! Wat we er hebben gedaan? Eens even kijken. Gegeten: o.a. sushi, ijs, oesters, chocola, vleeswaren en popcorn. Gedronken: gluhwein, appelsap, koffie en warme chocolademelk, etc. Gedaan: workshops wijnproeven & kerstknutselen, geschaatst en een quiz bijgewoond, naar muziek geluisterd en overal rondgekeken: naar de treinen, gestylde kersttafels en kookdemonstraties. L moest 's ochtends eerst nog even tennissen, maar we zijn van half een tot half acht bezig geweest/gehouden! Voor de critici onder ons - alles wat overblijft, gaat naar de voedselbank of andere goede doelen!

Gisteren waren we moe! M heeft tot januari geen hockeywedstrijden, maar er was toch werk aan de winkel. Na twee uurtjes de schouders eronder was ons huis ook kerstklaar. Zelfs de kamers van de meisjes zijn versierd, net als het tuinhek. Op naar de rest van de week, met diverse kerstknutsels (op school), een kerstworkshop (Y) en kerstborrels/-diners (allen). En niet te vergeten die overvolle zakelijke agenda die nog 'even' moet worden afgewerkt, pfff! En dan? Heerlijk twee weken vrij!!!

Geen opmerkingen: