donderdag 17 december 2015

Kerstvakantie

Afbeeldingsresultaat voor kerstfeest

Joepie, kerstvakantie! Na vandaag zijn we allevier 2 weken vrij, wat een luxe! Eerst eens even bijtanken, want mama is haar stem kwijt, papa heeft een gemene blaar in zijn mond (met beugel, auw!), L heeft de wallen onder haar ogen staan en M ... uh, die is eigenlijk even energiek als altijd.

Maandagmiddag knutselden de meisjes op school kerststukjes in elkaar voor het goede doel Kika. Woensdagavond schikte mama samen met vriendin A een enorm kerststuk. Volgend jaar proberen we weer eens iets anders: dan gaan we kerstchocolade gieten bij een banketbakker, mmmm!

Vandaag moesten papa en mama gewoon nog werken en waren de meisjes bij de feestelijke kerstviering op school. Hun ochtend bestond uit optredens van de groepen en een heuse kerstmusical. Vanmiddag was het thuis een drukte van belang, want de gisteren gebakken kerstkoekjes moesten nog in de glazuur, de fantasierijk uitgestoken pannenkoekjes in de oven en de haren in de krul. Gelukkig kon opa een helpende hand toesteken. In vol ornaat vertrokken we in het donker naar school - spannend! Papa speelde ober in de klas van L, maar de mama's mochten wachten op het plein - met chocolademelk en gluhwein!

Om 19.00 uur verzamelden we in de aula voor de kerst sing-a-long met band. Dat is altijd zo sfeervol, dat willen we voor geen goud missen! Helaas kon Y dit jaar dus niet meezingen. Met de andere moeders van groep 8-leerlingen keken we ietwat weemoedig naar onze kinderen. Zij beleefden dit spektakel immers voor het laatste jaar als basisschoolleerling..Extra emoties omdat groep 8 traditiegetrouw de zorg van de kleuters op zich neemt tijdens het feest. Het leverde schattige taferelen op. Vooral als er een kleuter in slaapt valt, in zijn neus peutert of maar blijft zwaaien naar haar ouders.

Morgenochtend nog eventjes wat werk afronden en naar school (voor spelletjes, filmpje kijken en nakletsen) en dan zijn ze om 12.00 uur al uit. Dan gaan we - zoals elk jaar - naar de kerstshow in een tuincentrum. De meiden mogen elk een vriendinnetje meenemen en papa neemt mama natuurlijk mee. Dan TVOH en hopelijk uitslapen op zaterdag. Dan is het volgens L een officiele pyjamadag en gaan we spelletjes doen en knutselen. Dat lijkt ons een prima start van de vakantie!

Geen opmerkingen: