zaterdag 26 december 2015

Kerstvakantie II

Afbeeldingsresultaat voor kerst eten

Hoewel je het probeert te vermijden, gaat het met Kerst toch vooral om (gezamenlijk) feestelijk eten. Maar laten we bij het begin beginnen.

Onze M moest eerst nog even onthaasten en sprak zaterdag meteen met twee vriendinnen af. De restjes pannenkoek van het schoolkerstdiner gingen schoon op en na een tijdje in de regen hebben gespeeld, werd Monopoly tevoorschijn getoverd. Gelukkig voor iedereen heeft M gewonnen ;-)! Intussen speelden papa, mama en L een potje Kolonisten van Catan, in pyjama zoals voorgenomen. 's Avonds vertrok A op de fiets naar de wijnproeverij van vrienden.

Zondag kwam Y's vriendin H. Lekker bijkletsen bij verse scones met clotted cream & jam (thx, Jumbo!). Op maandag moest M even langs bij de orthodontist - mooie gelegenheid voor ons om de stad in te trekken en op een verwarmd terrasje thee te drinken met bitterballen (inderdaad, een vreemde combi). We hadden uitzicht op de verlichte kerstboom en schaatsbaan. Quality time!

Dinsdag (eindelijk) onze digitale kerstkaarten verstuurd en 's avonds ging Y met vriendin M naar de theaterkerstshow van Rudolph van Veen. Echt leuk en heel sfeervol om te zien hoe hij op het podium allerlei heerlijks kookt! Woensdag begon voor ons Kerstmis eigenlijk al met een heus Chinees diner bij vrienden F, A & D. Als toetje mocht M blijven logeren en ze heeft genoten. Want als verrassing mochten de meisjes de volgende ochtend samen shoppen in de Primark. Wij haalden intussen de boodschappen, want wij vierden 's avonds thuis Kerst. Compleet met feestelijk gedekte tafel, zelfgeknutselde menukaartjes, heerlijk eten en natuurlijk met opa erbij! Natuurlijk keken we ook naar All you need is love!

Op 1e kerstdag pakten wij de cadeautjes uit die onder kerstboom lagen te wachten, na het gezellige kerstontbijt. 's Middags haalden wij een frisse neus en 's avonds aten we ..... brood! Vanochtend reden we al vroeg naar een Avifauna voor de traditionele familie-kerstbrunch. Aansluitend konden de kinderen nog even lekker spelen in het vogelpark en speeltuin - altijd een succes. Als diner wamen we niet verder dan een soepje, dus het zal hopelijk nog wel meevallen met die extra kilo's!

Geen opmerkingen: