zaterdag 19 maart 2016

Ontspanning!

Afbeeldingsresultaat voor klankschalen meditatie

Wat een ontspannen en afwisselende week hadden wij! Zondag een heerlijk voorjaarswandeling door het bos met (schoon)zusje J. Natuurlijk passend afgesloten met drankjes op een zonnig terras. En met een tas vol 'plakjes': afsnijdsels van omgehakte bomen. Daar weten wij wel raad mee: een paasstukje, een onderzetter of serveerplank! We maakten ons nog even zorgen of het wel mocht, iets meenemen uit het bos. Maar, zo redeneerden wij, zolang we geen hele boom(stam) meenemen, zal het vast wel goed zijn.

Maandag de gezellige verjaardag van opa en dinsdag togen de meisjes met papa naar de schoolsportdag. Er was een afwisselend binnen- en buitenprogramma met sport en spel. M&L kwamen tevreden thuis. Helaas was A ingedeeld bij het (buiten) basketbal en hij raakte totaal verkleumd. Net die dag stond er namelijk een ijzige wind.

Donderdag was een bijzondere dag voor Y. Haar teamoverleg was ditmaal in een NH-Hotel. Altijd leuk, want ze maken daar altijd iets speciaals van de koffie- en theemomentjes. Verse gember, citroen, kaneel maken een vers kopje thee toch best speciaal, nietwaar? Het onderwerp van die middag waren de uitslagen van het Medewerker Tevredenheidsonderzoek. Daaruit kwam naar voren dat we prima samenwerken en heel betrokken en collegiaal zijn, maar ook last hebben van stress en een te hoge werkdruk. Vast voor meer mensen heel herkenbaar, maar het bijzondere was een van de oplossingen die werd aangedragen. We kregen een klankschaalconcert aangeboden! Toch best apart om met je collega's in een donkere zaal op matjes te liggen en je over te geven aan het geluid van de ruisende zee, tibetaanse gongen en abstracte keelklanken!

Toevallig had Y zich voor donderdagavond al eerder ingeschreven voor een Paaschocolade-workshop. Vriendin H. kwam er speciaal voor uit Gorinchem en samen hebben ze vooraf lekker kunnen bijkletsen. De workshop zelf was echt genieten. Ontvangen met koffie en een Bossche Bol, zelf een chipolata-paastaartje en gespoten chocoladenestjes gemaakt. Nou, zij is het weekend heeeeel zen begonnen, hoor :-)!

Natuurlijk moest er op de vrije vrijdag wel wat werk worden ingehaald, maar dat kon makkelijk toen de meisjes naar school waren. M had die dag haar spreekbeurt over hockey. Ze was uitermate goed voorbereid. Dit weekend mocht zij voor het eerst keepen, dus had ze de hele outfit  in een enorme tas (ter grootte van een vierpersoons bungalowtent) mee naar huis genomen. Op school was vriendin I. bereid om het geheel aan te trekken, zodat M aan de hand daarvan haar verhaal kon vertellen.

's Avonds kwam opa gezellig eten en vertrok A met vrienden naar een sportcentrum. Om de week in stijl af te ronden, gaan we morgen naar het strand met mensen die we in Kreta hebben ontmoet. M spreekt haar vakantievriendinnetje C. nog wekelijks en L vindt het ook erg leuk om diens broertje T. weer te zien. Nu nog een zonnetje en wij zijn helemaal blij! We wensen jou ook een ontspannen week(end)!

Geen opmerkingen: