vrijdag 4 maart 2016

Verstoppertje


Op vrijdagmiddag is L vrij. Ze zit namelijk nog in de 'onderbouw' van de basisschool. Ze speelt al sinds de lunch met vriendinnetje K. op haar kamer - verstoppertje! Dat is knap, want zo groot is haar kamer niet. Totdat Y wat drinken komt brengen. Het is er aardedonker. Als de muziek uitgaat, blijven de meisjes stokstijf staan. Degene die de ander het eerst vindt, heeft gewonnen. Tja, zo kan het natuurlijk ook.

Maar we hebben nog een variant. Onze enige overgebleven vis verstopt zich het liefst in een potje in de vissenbak. Zij denkt dat we haar dan niet kunnen zien, maar haar bewegende staartje verraadt haar natuurlijk. Maar nu zit ze steeds voor het glas. Ondersteboven. Aaaargh, dat is geen goed teken bij een vis! Op dringend verzoek van M verschonen we de bak daarom maar niet. Vis Verstoppertje is zo bang aangelegd dat in-en-uit-de-bak-worden-geschept haar vast teveel wordt.

Tot slot doen onze meiden (bij voorkeur als het donker is) graag verstoppertje in de woonkamer. Achter de lange gordijnen, in de wc of onder de eettafel. De keren dat opa of Y zich wezenloos zijn geschrokken wanneer er weer een, keihard "boe"-roepend tevoorschijn sprong, zijn inmiddels niet meer te tellen. We gaan vrijdag bij opa eten - benieuwd wat ze daar dan weer verzinnen, want daar zijn zoveel verstopplekjes!

Geen opmerkingen: