dinsdag 3 mei 2016

Balletuitvoering


Afbeeldingsresultaat voor tutu


We zijn lekker cultureel bezig! Donderdagavond naar de zeer geslaagde musicaluitvoering van de juffen van de school (waarvoor ze wel acht maanden hebben geoefend!). Zaterdag was het de beurt aan L om het podium te beklimmen. Sinds februari dit jaar zit ze op ballet en al vanaf de eerste les werd het Grote Optreden aangekondigd. In ons eigen theater, wel anderhalf uur lang. We keken elkaar nog eens bedenkelijk aan, maar toen bleek dat er nog vier groepen zouden deelnemen (naast klassiek ballet ook streetdance) schreven we de superenthousiaste L meteen in. En Y als hulpmoeder.

Al om 10.00 uur werden we bij de artiesteningang verwacht. Leuk hoor, om daar ook eens een kijkje te kunnen nemen! De mini-ballerina's hadden zelfs hun eigen kleedkamer, compleet met verlichte spiegels, makeup en extra versiering in de vorm van boa's, beenwarmers, of hoedjes. Superjuf D. liep volkomen relaxt door de wirwar van honderd opgewonden meisjes en genoot. En wij met haar! Y had ook een erg leuke dag samen met een aantal bekende moeders die zich ook als hulpouder hadden aangemeld. De meisjes schminken, drinken uitdelen en een incidentele pleister of icepack uitdelen.

Om 14.30 uur (!) was het eindelijk zover: het doek ging op. Natuurlijk zaten wij met opa in de zaal. Ontroerd en trots keken we naar onze jongste, die natuurlijk de mooiste van allemaal was èn het dansje het beste opvoerde! Onze ballerina gaf aan het 'leuk spannend' te vinden en te hebben genoten van de hele dag. Top, want daar gaat het immers allemaal om! Ter afsluiting besloten we in een restaurant te gaan borrelen, compleet met bittergarnituur. L doe je geen groter plezier dan met een bitterbal. Eenmaal weer thuis doken we allemaal op tijd in bed - moe, maar voldaan! 

Geen opmerkingen: