zondag 15 mei 2016

Meivakantie 2016 - 2

Afbeeldingsresultaat voor efteling

Helaas, het einde van onze heerlijke meivakantie komt in zicht. Wat hebben we genoten van het prachtige weer! Elke dag naar buiten, op een terrasje of zelfs in het water. Maar laten we bij het begin beginnen.

Zondag 8 mei was het Moederdag. Y is verwend met rozen, luxe doucheschuim, een zelfgekleid bakje (met konijn!) en een flesje nagellak. Ontbijt op bed ging helaas niet door, want we hadden afgesproken al om 10.00 uur bij de ingang van de Efteling te verzamelen. Volgens de site beloofde het die dag 'gezellig druk' te worden en dat klopte. Natuurlijk moesten we wel wachten voor de attracties, maar dat duurde gelukkig niet langer dan een half uur. En in het gezelschap van onze vakantievrienden, de zon op onze bol en een ijsje gaat zo'n half uur snel om, hoor. Y (geen fan van snelle attracties) heeft zichzelf overtroffen door mee te gaan in de Bobslee en Piranha, maar de Vliegende Hollander en Pegasus heeft ze wijselijk aan zich voorbij laten gaan! Er viel nog genoeg te beleven: Carnaval, Droomvlucht, Polka Marina, Tufferbaan en natuurlijk de diverse terrasjes! We hebben echt een erg leuke dag gehad onder een strakblauwe hemel.

Maandag was er werk aan de winkel voor papa, maar mama was natuurlijk thuis. We hebben gedrieen wat gerommeld in en om het huis. Onze moestuinplantjes doen het voortreffelijk, dus de tomaten, bietjes, wortelen en mais staan al in grotere potten. Gelet op de slakken-revolte van vorig jaar, proberen we het dit jaar in bloempotten.Wat boodschapjes, nagels lakken en M's slaapkamer klaarmaken voor het logeerpartijtje met vriendinnetje I. Zij kwam 's middags en de dames vertrokken al snel naar buiten om te hockeyen en tennissen. Saillant detail: de echte hockeyles werd hiervoor afgezegd! Na een door L gekozen maaltijd in de avondzon (het was immers L-dag, dus opa was er ook!) en een uitgebreid spelletje, gingen de meisjes toch nog laat slapen.

De volgende ochtend moesten ze vroeg uit de veren, want I.'s moeder heeft een heuse theetuin - met zelf gemaakte taarten! De dames gingen haar helpen en toverden (met 'bakloon') twee boterkoeken uit de oven. 's Middags waren ze weer hier en gingen ze in de tuin aan de slag met hun kralenschilderijen. Eigenlijk zou L's vriendinnetje G. ook van de partij zijn, maar helaas was zij ziek. Daarom gingen mama en L samen op de fiets naar de AH, bibliotheek, apotheek en een pakketje bij de stomerij wegbrengen. Daar werkt een Chinese mevrouw en krijgen ze een Chinees snoepje. Het klinkt misschien eenvoudig, maar beiden genieten daar enorm van!

Woensdag wilde L perse naar tekenles en brachten Y en M een bloemetje naar het graf van hun geliefde moeder en oma. Dat was er op Moederdag nog niet van gekomen. De eerste bloeiende planten werden in de tuin gezet en de jongedames hadden 's middags nog een 'heitje voor een karweitje': het uitlaten van buurhondje B. Het is een schattige pup van een half jaar, dus dat was genieten! 's Avonds haalde M en passant haar (Duckstad-)typediploma! Super, dat scheelt haar een hoop energie straks op de middelbare school.

Op donderdag kwam M's vriendinnetje D. logeren. Omdat het zulk prachtig weer was, zochten we snel een buitenzwembad in de buurt en om 15.30 lagen de dames in het water. Mama zat intussen heerlijk aan de rand van het bad in het zonnetje met een boek. De pret was van korte duur, want het water was nog zoooo koud! Al snel verruilden ze het water dus voor het grasveld en speelden (hoe onschuldig) lang met een gevonden bal. 's Avonds konden we alweer in de tuin eten en sloten af met 'fruit-fondue'. Opa was ook van de partij en de volwassenen konden tot laat in de tuin zitten. M en D. badderden uitgebreid en keken innig tevreden naar GTST en de halve finale van het Songfestival. L ging eindelijk weer eens op tijd naar bed.

Vrijdagochtend vertrok L namelijk al vroeg met papa naar haar speelafspraak bij vriendinnetje K. De andere drie dames waren al om 10.30 uur in de stad om de moeder A. (een goede vriendin van Y) te ontmoeten. De meisjes kregen vervolgens tot hun onuitsprekelijke vreugde ruim de tijd om te shoppen in de Primark; zo konden de moeders ook lekker bijkletsen!

Op zaterdag stond de shopsessie voor de meisjes gepland. Maar L heeft eigenlijk al een kast vol en zag het totaal niet zitten om een dag langs winkels te slenteren. Zij koos voor haar balletles en kocht aansluitend met papa nieuwe schoenen. Y en M togen ditmaal naar Rotterdam. Het weer was omgeslagen dus opeens liepen ze in onze winterjas door de Koopgoot en over de Coolsingel (Cool Single, zoals onze meisjes plegen te zeggen). Het was er toch druk! Rijen voor de paskamers, voor de kassa's en zelfs in de parkeergarage. Compleet versleten kwamen we weer thuis, maar de missie is geslaagd: M's zomergarderobe is compleet!

Vandaag gaat mama even alleen op pad met vriendin M. Lekker bijkletsen bij een kopje thee. Haar dochters zitten voor hun eindexamens, dus onze spelletjesavond kan helaas niet doorgaan. Morgen gaan we gezellig een eindje lopen en koffiedrinken met opa en dan zit het er weer op!

Geen opmerkingen: