dinsdag 24 mei 2016

Eindfase groep 8



Intussen zijn de voorbereidingen voor het afscheid van M's basisonderwijs-periode volop aan de gang! Morgen gaan ze tegen de 45 andere basisscholen uit onze stad strijden om de Schoolverlatersbeker (N.B. laten ze nou nog 1e worden ook!).

Er wordt eigenlijk haast geen huiswerk meer gemaakt. We hebben wel de uitslagen van de IEP-eindtoets ontvangen. Hoewel M hoger heeft gescoord, handhaven we het oorspronkelijk advies. Ze is inmiddels ingeloot op de school van haar keuze, komt in de klas met een van haar vriendinnetjes en het voelt gewoon goed zo.

Zonder al het huiswerk blijft er tijd over voor het instuderen van de teksten voor de eindmusical. Op 5 juli voert haar klas Alles Overboord op. De musical gaat over kapitein Klots, die een gouden briefkaart door de brievenbus heeft gekregen. Hij mag op reis - helemaal gratis! Van alle kanten stromen de mensen toe die ook zijn geselecteerd. Het volle cruiseschip kiest het ruime sop. De stemming zit er goed in. Maar dan blijkt dat Kapitein Klots alle passagiers aan het werk zet. Er moet worden geboend, gestoft en gedweild. Daarnaast doet de kapitein erg vaag over de reisbestemming, terwijl de reizigers allemaal een andere kant op willen. Als de motor het ook nog op volle zee begeeft en er geroeid moet worden, is het gedaan met alle vrolijkheid. Zeker als in de verte donkere onweerswolken samenpakken.... Enfin, het belooft een spannende boel te worden. Y heeft zich opgegeven als hulpouder; zij maakt (onder leiding van een aantal zeer creatieve moeders) alvast het decor. Het wordt echt erg leuk!

Geen opmerkingen: