vrijdag 6 mei 2016

Meivakantie 2016

Afbeeldingsresultaat voor giethoorn

Na de balletuitvoering waren mama en L moe; papa en M niet. Dus togen zij samen 's avonds naar het verjaarsfeestje van onze buren en kwamen ruim na twaalven thuis. De avond ervoor was A ook al op pad met buurman P. en M mocht eten bij vriendinnetje I. M was op vrijdagavond ook al 'uit eten' bij een vriendinnetje, dus zij mochten zondag uitslapen. De dames maakten later die dag ruimte in de kledingkasten - er wordt natuurlijk ook een nieuwe zomergarderobe uitgezocht deze meivakantie.

Op maandagochtend app'te A al vroeg naar mama op kantoor: "we drinken nu koffie bij Ikea". Gezelllig hoor, vooral omdat ze ook de havermoutkoekjes en Zweedse gehaktballetjes mee namen naar huis. De meisjes speelden dinsdag met vriendinnetjes: skeeleren, stoepkrijten en het speelgoed dat uit de tas van een ouder buurmeisje kwam. Zij had ook haar kasten leeg geruimd en bedacht dat onze meiden het misschien nog wel konden gebruiken. Jazeker!

Mama moest dinsdag nog werken, maar door handig plannen heeft zij nu twee weken vrij, door slechts drie dagen verlof op te nemen! De thuisblijvers bereidden intussen boodschappen en koffers voor omdat we op haar eerste vrije dag al op stap gingen.

Woensdag vertrokken we namelijk op tijd naar Giethoorn. Onze adoptievrienden vierden daar vakantie en nodigden ons uit te komen varen met hun sloepje. Dus huurden wij een schattig huisje in het pittoreske dorp. De zon scheen, de temperatuur werd steeds prettiger en wij waren gelijk helemaal in vakantiestemming. We hebben erg genoten van het water, het gezelschap en hun nieuwe hondje.

De eerlijkheid gebiedt dat de dames vandaag total loss waren - arme papa moest juist nu weer aan de slag. Gelukkig kan hij op tijd thuis zijn, want vanavond eten we heerlijk bitterballetjes bij opa in de tuin! Morgen heeft L ondanks de vakantie gewoon balletles. Aansluitend gaan we naar de stad om te lunchen en alvast in wat winkels te snuffelen. En dan op tijd naar bed, want zondag gaan we met vakantievrienden naar De Efteling. Maar daarover later meer!

Geen opmerkingen: