zaterdag 2 februari 2013

Hobby Yoga


Y's grootste hobby? Met stip op 1: slapen! Heerlijk ontspannend, maar het draagt helaas minder bij tot een goede fysieke conditie. Maar nu heeft ze het: Yoga Nidra. Dat betekent letterlijk slaap van de yogi's. Dit is een soort yoga die wordt beoefend als een dagelijkse ontspanningstechniek. Aanhangers claimen dat een half uur Yoga Nidra gelijk staat aan drie uur gewone slaap.Volgens de folder is het enige dat je tijdens de twee uur durende workshop hoeft te doen heerlijk languit op je matje te liggen, warm weggedoken onder een plaid en de stem te volgen. Klinkt goed, niet waar?!

Zou je er ook van afvallen? Dat scheelt dan mooi weer een uurtje fietsen op de hometrainer! Het positieve is overigens dat Y bij de start in januari al drie kilo minder woog dan in januari 2012. Hoe ze dat weet? Omdat wetenschappelijk bewezen is dat het dagelijks bijhouden van je gewicht, verbruikte calorieën en hoeveelheid beweging, het meeste resultaat bij afvallen geeft. Je snapt dat er een imposante tabel in de computer is aangemaakt.

Nu verbruik je volgens welingelichte bronnen wel 56 kilocalorieën per uur als je slaapt. Met alleen liggen zelfs 68 kcal. per uur! Nu is de workshop Yoga Nidra  inmiddels achter de rug en we moeten ons toch sterk vergissen als Y niet minstens een kilo kwijt is. Zij kreeg namelijk een enorme hoestaanval tijdens de les - van de wierook....

Geen opmerkingen: