zaterdag 23 februari 2013

Voorjaarsvakantie!


Ook in onze regio is de voorjaarsvakantie begonnen. Hoewel narcissen en tulpen alleen nog bij de bloemenkraam te zien zijn, het 's nachts minstens 5 graden vriest en onze meisjes een kruik in bed nog erg waarderen, schijnt het voorjaar eraan te komen. Aaaah, en wij hoopten stiekem op een late Elfstedentocht ....

Enfin, voor schaatspret moeten we maar naar de ijsbaan en dat zou zomaar deze week er nog eens van kunnen komen. We hadden namelijk een middagje zwemmen gepland, maar nu L's krentenbaard aan het genezen is, verschijnen er korsten rond haar mondje. Het lijkt ons niet zo slim om die aan zwemwater bloot te stellen! Gelukkig kon ze donderdagochtend toch even verkleed naar school voor het jaarlijkse Juffenfeest. Ze is nog wel snel moe, maar weer vrolijk en actief als altijd.

Ook M had donderdag haar Juffenfeest: op de kinderboerderij, waar één van haar juffen vrijwilligerswerk doet. Met een speurtocht, pannenkoeken eten en geiten borstelen. Ze heeft ervan genoten en zat 's avonds met rode wangen aan tafel. Gisteren zijn we in de kou naar de markt gefietst en hebben uitgebreid boodschappen gedaan. We waren vervolgens te laat voor haar tennisles - oei, wat slordig!

Vandaag waren we uitgenodigd voor het verjaarsfeestje van M's vriendinnetje D, dat zij heeft leren kennen op musicalles. Beide meisjes houden ook van tennis, dus hebben we oorbelletjes in de de vorm van tennisrackets uitgezocht. Aansluitend hebben we bij opa bitterballetjes gegeten. De meisjes hebben er ook nog lekker geknutseld en piano gespeeld. Beide dames liggen nu pas net in bed, maar dat mag allemaal in de vakantie!

Morgen zijn beide dames uitgenodigd te komen spelen bij grote zus S en kleine broer T: ze gaan kleien en een dansje oefenen. Hoogstwaarschijnlijk komt er ook nog wel een spelcomputer bij van pas! Maandagochtend gaat Y met L en haar drie kleutervriendinnetjes en M met een klasgenootje naar een indoor speelparadijs. Om 13.00 uur gaan we weer naar huis - uit ervaring weten we dat de kinderen dan moe gerend en gespeeld zijn en de mama's daas van de warmte en het lawaai!

Geen opmerkingen: