donderdag 14 februari 2013

vAHlentijnsdag-mini's


Y fietst met de meisjes naar school door wind, sneeuw en ijzel. Bij een afslag gaat het mis - ze glijdt finaal onderuit en valt op de stoep. Met de fiets bovenop zich. Vertrekkende ouders snellen toe, kloppen eens hier, bemoedigen eens daar. Maar er is niks aan de hand, Y's lange winterjas heeft alle eventuele breuken voorkomen. Op naar de AH. Deze glibberpartij blijft gelukkig zonder gevolgen, maar bij de kassa strooit ze de inhoud van haar portemonnee over de grond. Ze excuseert zich voor het oponthoud bij de wachtenden achter haar, door te zeggen dat het "niet echt haar dag is".

"Hoe kan dat nou?", vaagt een mijnheer, "En het is nog wel Valentijnsdag!". Y schiet in de lach en moet toegeven dat ze toch wel erg verwend is vandaag (met een grote bos rozen en een lieve kaart). Zelf heeft ze ook kaarten gestuurd en vanavond bakt ze pompoen-pannenkoekjes. In de hartjes-bakvorm die ze zojuist heeft gekocht. Haar humeur klaart bij dit besef zienderogen op, helemaal als ze van de wachtende mijnheer zijn drie keukenmini's krijgt. En van de kassier nog eens drie!

Net zoals bij de winkelmini's sparen we weer vlijtig. De siroop en blender gaan naar het barbiehuis van M en alle andere producten gaan 'op het schap' in L's speelgoedwinkeltje. Is Valentijndag een commercieel feest? Zeker! Maar ook een dag waarop je gewoon aardig mag zijn en gevonden mag worden! Happy Valentine's Day to you!


Geen opmerkingen: