maandag 11 februari 2013

Things that make you happy


De afgelopen weken waren we wat gammel: L was drie dagen thuis van school met een mild griepje, M en A waren snipverkouden en opa kreeg een implantaat in zijn kaak. Gelukkig kon Y iedereen een beetje vertroetelen met uitgeperste sinaasappels, bedjes op de bank, een goed boek of een gezellige CD. Maar nu iedereen weer op de been is, heeft zij stampende keelpijn en een gemeen hoestje. Geeft niks, gaat gewoon weer over en vandaag is onze agenda toch leeg. Toevallig is het huis op deze middag ook even leeg. Papa en L doen boodschappen, M speelt bij een vriendinnetje en opa is op verjaarsvisite. Dus ligt zij lekker languit op de bank, speelt een spelletje op de Ipod en luistert naar klassieke muziek.

Ooit las zij ergens dat je gelukkig wordt van het benoemen van de vijf (tien of vijftien) dingen die je op een dag prettig vond. Naast de talloze hindernissen op een dag als je overwerkt thuis bent, zijn er natuurlijk ook zoveel heerlijke dingen. Wil je haar lijstje van vandaag alvast weten?
  1. genoeg 'knijper'-kleerhangertjes om de broeken van de meisjes op te hangen (we zoeken ons regelmatig suf)
  2. gevulde glazen voorraadpotten met rijst, suiker, rozijnen en pasta (staat zo 'rijk' in de buffetkast)
  3. een leuke verjaarskaart op voorraad voor een jarige van morgen (zodat we niet meer naar buiten hoeven)
  4. met je neus in de heerlijk geurende haartjes van je dochter tijdens een warme knuffel op bed 
  5. het knusse etentje bij vrienden laatst
  6. het huis vol met bossen voorjaarsbloemen
  7. vogeltjes in de tuin die smullen van onze zelfgemaakte 'vogeltaart' (roodborstje, koolmeesjes, merels en het zou ons niet verbazen als Bambi en Stampertje dadelijk ook nog de tuin in komen wandelen)
  8. het telefoontje van een goede vriendin
  9. haren in model, gekleurd en vertroeteld bij de kapper
  10. .... volgt vast nog wel vanavond - de dag is nog niet om!

Geen opmerkingen: