maandag 20 mei 2013

Kunstzinnige Moederdag


Vorige week zondag was het Moederdag. Misschien vind jij het maar een commercieel verhaal, maar deze mama vindt het gewoon leuk. En haar Moederdag zat vol fijne verrassingen: een gedekte ontbijttafel met verse jus d'orange en versgebakken croissantjes, rozen en zelfgemaakte en -gekochte cadeautjes!

L had op school een bakje geknutseld van papier maché, gevuld met Weleda-mini's. Geweldig! Van M kreeg mama een zelfgekleide muffin. Het is de bedoeling dat daarin haar toekomstige oorbellen worden opgeborgen. Van haar eigen zakgeld had M ook nog nagellak gekocht (appeltjesgroene, knalblauwe en babylila). Sinds we deze week nail art-filmpjes hebben bekeken, komen die helemaal goed van pas! Tjee, er ging echt een wereld voor ons open: marble nail art, stripers, mini-beads, etc. Nog nooit van gehoord, zelfs!

Natuurlijk bezochten we 's middags het graf van Y's zo geliefde moeder. Maar eerst waren we uitgenodigd voor de opening van een expositie. M's tekenlerares is ook kunstenares binnen een collectief. Hun jaarlijkse lente-tentoonstelling werd feestelijk geopend op Moederdag. In de lobby van een plaatselijk hotel stond een strijkje opgesteld, de wethouder hield een praatje en de kunstenaars liepen er zomaar 'in het wild'. Leuk hoor. Na een kunstzinnige Moederdag nu op naar een sportieve Vaderdag?

Geen opmerkingen: