donderdag 23 mei 2013

Onderzoeken


A is druk met zijn eigen bedrijf, Y is aan het reïntegreren op haar werk, de meisjes zitten weer op school en opa lijkt een ietsiepietsie aan de beterende hand. Daarnaast stond deze week in het teken van onderzoek.
  • Onderzoek naar de zwakke gezondheid van onze L. Naast blaasontsteking, darmproblemen, krentenbaard en ontelbare verkoudheden, baren haar vermoeidheid en pijnlijke, hypermobiele knie ons zorgen. Woensdagmiddag bezochten we de kinderarts die bloedonderzoek en een röntgenfoto voorschreef. Ze gaf geen kik toen het naaldje in haar hand verdween en klom lachend op een krukje om haar knie goed op de foto te krijgen. Nu stonden M en mama in het stralingsvrije deel luid voor haar te zingen, dus dat hielp vast ook mee. Na afloop hebben we gezellig thee gedronken en gespeeld met de kleurplaten, prentenkaart, mini-cadeautje en Disney-pleister. Volgende week woensdag krijgen we de uitslagen.
  • Onderzoek naar de mogelijkheid van dyslexie bij onze M. Ze heeft een bloedhekel aan lezen en husselt regelmatig met de letters. Ok, ze heeft een bril nodig, maar voor veraf. In goed overleg met school mocht ze nu (eindelijk!) een test maken. Dinsdagochtend was het eerste gedeelte, donderdagochtend het tweede. Medio juli horen we de resultaten. Tot onze grote verrassing heeft ze zelf aan haar klas uitgelegd waarom ze 's ochtends afwezig was. Helemaal prima! Want in een klas met een vier ADHD-ers, een kind dat na de zomer naar het speciaal onderwijs gaat en drie andere kinderen met al vastgestelde dyslexie is er ook helemaal niks om geheimzinnig over te doen!

Geen opmerkingen: