woensdag 29 mei 2013

Rustig aan


Afgelopen weekend hebben we het rustig aan gedaan. Na M's tennisles op vrijdagmiddag mocht buurmeisje A gezellig blijven eten. Het was zelfs weer zo gezellig dat ze meteen voor de volgende middag afspraken.

L is op vrijdagmiddag altijd vrij van school. Ze was moe na een week met het bezoek aan de kinderarts en een middagje spelen bij haar vriendje T. Zaterdagochtend mocht ze weer naar dansles, maar na afloop was ze helemaal op. Ze kon het nog net opbrengen om M's bril te bestellen, maar daarna ging het mis. Ze voelde warm aan, kuchte hevig en gaf aan dat haar benen weer zeer deden.

Een mooi moment om een middagdutje te doen en mama deed lekker mee! We bouwden een warm en knus 'holletje in het grote bed'. De CD-speler zachtjes aan met Woezel en Pip. Het duurde niet lang voordat we allebei vertrokken waren. Pas toen papa rond vier uur thuiskwam, schoten we wakker. Tijdens het avondeten moest L vreselijk huilen - ze gloeide en voelde zich duidelijk niet in orde. Waarom werd al snel duidelijk; ze moest heftig overgeven. Met een kwart paracetamol hebben we haar weer vroeg in bed gelegd. M kampt nog steeds met een hardnekkige oorontsteking en lag er ook op tijd in. En wij zelf vertrokken al om tien uur naar boven.

Zondagmiddag zijn we lekker met de auto naar opa gegaan (vijf minuten fietsen, maar goed). Terwijl opa in zijn ziekenhuisbed lag om zijn rug te ontlasten, speelden de meisjes met zijn rolstoel en rollator. Het werd helemaal feest toen de dames opa's bed omhoog en omlaag mochten sturen. Mama heeft rustig aan een tas met verstelwerk weggewerkt en papa de draadloze internetverbinding voor opa in orde gemaakt. Nu hoeft hij niet meer naar boven (trap!) om zijn computer te gebruiken. Lekker muziekje op, fruithapje erbij en de relaxte weekend was een feit!

Geen opmerkingen: