donderdag 19 december 2013

Kerstvakantie 2013 - I


Onze kerstvakantie is begonnen! M gaat morgenochtend nog even naar school (opruimen, filmpje kijken), maar papa, mama en L zijn al echt vrij - heerlijk! Morgenmiddag heeft M nog tennisles en L gaat zondag nog een keertje naar zwemles, maar daarna hebben we echt twee volle weken vrij totdat we weer in het ritme van school, werk en verplichtingen komen. Want de feestdagen zijn voor ons bepaald geen verplichtingen!

Vandaag vierden beide meisje het kerstfeest al op school. Vanochtend in de aula met het kerstverhaal, zang en (LED)kaarsjes in de klas. Vanavond met een kerstdiner in de klas en samenzang op het schoolplein. Aangezien in beide klassen zeer betrokken ouders actief zijn, was er lekkers in overvloed. Dat we dus ook konden delen met de klassen die wat minder hadden. Terwijl de kinderen in hun mooiste kleding, opgestoken haren en gelakte nagels smikkelden, dronken de ouders op het plein glühwein en warme chocolademelk. Het plein was verlicht met houtkorven en kerstbomen en de band speelde zachtjes. Héél sfeervol!

Y had dinsdag al haar kerstborrel op kantoor gehad, dus kon mooi helpen bij de kleuters. Voor de jongsten was het eigenlijk tè spannend (en al laat!) en zij gingen tegen het einde met hoogrode konen van de slaap naar huis. Niet onze 'tweedejaars' L, die alle kerstliedjes uit volle borst meezong!

Geen opmerkingen: