zondag 1 december 2013

Pepernoot & party


Terwijl onze vrienden druk zijn met hun pubers en hun eerste (verbroken) liefdes, uitgaansleven en examenstress, wentelen wij ons nog even vol overgave in het Sinterklaasgedruis met onze vijfjarige! Gelukkig doet onze tienjarige ook nog volop mee.

Vanochtend vonden beide meisjes alweer de derde en laatste verrassing in hun schoen: een bananen haarklem voor M en een Bobo-boekje voor L. Vorig weekend kregen zij een wolpakketje in hun laarzen. M breit nu een kussentje en L heeft een koord (lees: ketting) voor Sinterklaas gevingerhaakt. Afgelopen donderdag mochten ze ook op school hun schoen zetten. Je raadt het al, de Rommelpieten waren langs geweest en hadden er een enorme troep van gemaakt. Slaappiet was blijven logeren in zijn tentje in de gang en het paard had een spoor van suikerklontjes achter gelaten. Het schijnt dat Sint donderdag ook zelf nog zijn opwachting zal maken!

Gisteren waren wij op Landgoed De Olmenhorst, waar we de Pieten hielpen met het bakken van kruidnootjes. De Bakpiet had zich namelijk verslapen en daardoor waren alle kruidnootjes aangebrand. Met de hulp van L, M en de tienjarige dochter T van Y's vriendin A., (die haar jeugd in de buurt van de Olmenhorst doorbracht) konden de Pieten snel hun voorraden weer aanvullen. Na een lekker zakje (biologische) patat, konden de meisjes buiten spelen en de grote dames een cadeau bij elkaar scharrelen in de Landgoedwinkel. 's Avonds bezochten zij namelijk de housewarming party van gezamenlijke vriendin S. Papa en zijn meisjes vertrokken apart naar het verjaarsfeestje van de veertienjarige L. Tel daarbij op dat op Y's werk ook nog een Sinterklaasfeest gaande was en A eigenlijk een tennistoernooi had en het was met recht een goed gevulde dag! Soms heb je dat, dan vallen alle leuke dingen samen. En dan moet je kiezen of splitsen, helaas.

Vanochtend heeft L weer zwemles gehad en aansluitend een dutje op de bank gedaan. M sprak al vroeg af met buurmeisje A. Papa heeft de boodschappen gedaan. Daar hadden we gisteren immers geen tijd meer voor! Inmiddels is het zondagmiddag en zijn er al heel wat kruidnootjes op. Ook de voorraad die M vorige week gewonnen heeft bij een tekenwedstrijd in ons winkelcentrum is al aardig geslonken. Toch hopen we nog wat te kunnen bewaren voor donderdag, want dan vieren wij het gezellig met opa thuis met wat pakjes. Op verzoek van M gaan we aansluitend gourmetten. En dan ... op naar Kerst!

Geen opmerkingen: