zaterdag 28 december 2013

Kerstvakantie 2013 - III


Nou, wij genieten van onze vrije tijd hoor! Zelfs de meisjes slapen uit, starten rustig op in hun pyjama's en kijken een filmpje, spelen schooltje of tekenen samen. M is inmiddels zo groot dat ze de kerstboom zelf aandoet, de verwarming wat hoger zet of alvast een boterhammetje smeert voor zichzelf en haar zusje. Dus kunnen papa en mama zich nog even omdraaien, mmmm!

We hebben heel gezellige kerstdagen achter de rug. Op kerstavond besloten we de vakantie te vieren met poffertjes en fruitfondue toe. 's Middags hadden de meisjes (en buurmeisje A.) geen zin om door de stromende regen naar nog een kinderkerkdienst te gaan, maar wel in knutselen. Y had al eerder grote dennenappels gekocht (tja, daar sta je dan met je milieubewustzijn) en die zijn nu omgetoverd tot kerstboompjes met kleurige pompons, glitters, verf en klei. Lekker warm binnen, kaarsjes aan, kerstmuziek op de achtergrond - ook helemaal goed!

Op kerstochtend kwam opa (nog snipverkouden, maar wel op de been) al gezellig ontbijten en pakten we gezamenlijk de cadeautjes uit. Ook M&L hadden voor pakjes gezorgd. L kan sinds kort onze namen schrijven en had voor iedereen een persoonlijk 'briefje' met tekening gemaakt en ingepakt. M had in Duitsland al haar slag geslagen en voor iedereen een lief cadeautje gekocht: een schrift om met schrijven te oefenen voor haar zusje, een handdoekje voor papa tijdens zijn tennislessen, voor opa een glazen kaarsenhouder van een rendier en voor mama warme slaapsokken - hoe toepasselijk!

's Middags hebben we een lekker frisse neus gehaald, spelletjes gedaan en naar een paar afleveringen van de kerst-CD van Linus gekeken (een tophit, deze Kerst). We lagen er allemaal op tijd in, want op tweede kerstdag brunchen wij traditioneel gezamenlijk met de hele familie in een hotel. Ook dit jaar was het weer heel fijn om bij elkaar te zijn! Met de oudste generatie van (schoon)broers en -zussen van opa's familie, (achter)nichten en -neven en inmiddels zijn zelfs daar alweer kleintjes op komst! Onze twee achterneefjes zijn ongeveer even oud als onze meisjes en zij hebben zich na afloop nog heerlijk kunnen uitleven in de aangrenzende speeltuin.

Geen opmerkingen: