zondag 22 december 2013

Kerstvakantie 2013 - II


Inmiddels zijn we drie dagen vrij en lekker bezig! Wij vieren Kerst met ons vijven ook met pakjes onder de boom en daarvoor moeten wij nog wel wat 'shoppen', tot grote vreugde van M. Om haar winkeltempo enigszins te temperen, mogen we elk twee winkels uitkiezen: M&L kiezen steevast voor een speelgoedwinkel èn het speelpleintje in de stad! Natuurlijk gaan we ook nog ergens gezellig koffiedrinken met wat lekkers erbij.

Waar we met Sinterklaas wat eenvoudigere en grappige cadeautjes geven, kopen we met Kerst graag wat praktische (en soms ook wat duurdere) presentjes. Zo ligt er voor iedereen wat kleding onder de boom, maar ook een aantal abonnementen: voor de Quest, de zaterdagkrant en de Bobo. Geen snoep, maar wel oude kaas met port voor A en roombonbons voor opa.

Opa kampt trouwens met een nare verkoudheid, dus we gaan regelmatig bij hem langs voor een kopje thee en wat hand-en-spandiensten. We hebben het kerststuk dat Y. tijdens een workshop maakte naar het graf van haar geliefde moeder gebracht en ook daar de kaarsjes aangestoken.

Morgen gaan we - net als ieder jaar - op een (kunst)ijsbaantje schaatsen. We treffen daar dit jaar niet onze China-nichtjes (die tijdelijk in Oman wonen), maar Y's vriendin en haar twee dochters en gaan na afloop gezellig met elkaar theedrinken. Aansluitend gaan we bij opa koken (en helpen opeten!). Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen: