vrijdag 12 februari 2016

90 & 50

Afbeeldingsresultaat voor feesten

Vorig weekend vierde onze oom A. zijn negentigste (!) verjaardag. Strak in een nieuw pak, pakte hij flink uit in een gezellig restaurant. Ook met de (achter)nichtjes en -neefjes was rekening gehouden - ze konden er heerlijk spelen, rennen en optreden voor hem! De jarige had geen wensen: onze komst was zijn cadeau, stond op de uitnodiging. Maar natuurlijk namen we wel wat mee. Binnenkort gaat deze krasse bejaarde op vakantie. Met de bus naar Duitsland. Dus knipten A, Y en opa uit reisgidsen plaatjes van Duitsland en vouwden verschillende enveloppen. In elke beplakte envelop zat een ander bedrag: 50 cent voor een plaspauze op de Deutsche Autobahn, 5 euro voor een flinke punt taart met koffie op een terrasje. En eentje met 15 Euro voor een uitgebreide lunch en 2 euro voor een duit in het kerkzakje (hij gaat op zondag trouw naar de kerk, ook in het buitenland). De acht verschillende enveloppen bonden we met een vrolijk lint aan elkaar en stopten het geheel met wat andere reisbenodigdheden (zakdoekjes, pepermunt en een puzzelboekje) in een mini-koffertje. Het was een groot succes!

Dit weekend vieren we de vijftigste verjaardag van vriendin A. Onlangs verloor zij volkomen onverwachts haar pas 55-jarige zwager. Dat leidde er mede toe dat zij besloot deze verjaardag uitgebreid te vieren: het leven is immers (te) kort om het niet te doen! Ze heeft een grote, verbouwde boerderij gehuurd en viert het hele weekend feest. Gevieren gaan we er morgenmiddag al naartoe. Aansluitend blijven we eten en natuurlijk dansen. Y blijft er slapen en ontbijt zondag samen met haar en de andere studievriendinnen. Echt leuk!
Bij zo'n uitgebreid feest past een bijzonder cadeau. Dus bedachten wij (de zes studievriendinnen, de zevende woont helaas in Australie) een surprise. Twee weken geleden lokte haar man haar naar een hippe tent, waar wij, de vriendinnen al klaar zaten. Na wat lekkers vertrokken we naar een Escaperoom. Het is de bedoeling om binnen een uur te 'ontsnappen' uit een kamer met aanwijzingen. Dat is niet zo makkelijk als het klinkt, want de deur zit op slot en de aanwijzingen zitten ook achter slot en grendel. Maar het is ons gelukt! Vooraf was Y lichtelijk gespannen - ze is niet zo'n held. Bij een eerder 'horror'-etentje is ze eerder vertrokken - compleet in paniek. Het monster van Frankenstein sloeg zijn handen om haar nek, toen zij net een vorkje prikte in een schedel met 'bloederige' spaghetti. De aankondigingen van de Escaperoom deden ook het ergste vermoeden, maar het viel gelukkig erg mee. Y heeft maar 1x gegild.

Terug naar het feesten: morgenmiddag heeft L eerst nog een circuspartijtje van vriendinnetje S. dat acht jaar is geworden. Wij mogen het laatste halfuur hun kunsten komen bewonderen. Aansluitend gaan we adoptievriendinnetje A. met haar veertiende verjaardag feliciteren. Dan zijn we er nog niet, want vandaag hadden de meiden Juffenfeest op school. Alle juffen vieren tegelijkertijd hun verjaardag, met spelletjes, film en lekkers. Om de feestelijkheden af te toppen, gaan beiden vanavond dansen in de Valentijnsdisco. Wat we zondag doen? Uh, niet veel, vermoeden we!

Geen opmerkingen: