zaterdag 6 februari 2016

Happy CNY

Afbeeldingsresultaat voor happy cny ape

Het komende en het huidige weekend staan bij ons in het teken van twee feestjes: één ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van oom A. en één voor de vijftigste van vriendin A. En verder het juffenfeest, een kinderpartijtje, een discofeest en nog een verjaardag (maar daarover later meer). Heel gezellig allemaal, maar het betekent ook dat we dit jaar eigenlijk geen Chinees Nieuwjaar kunnen vieren.

Toch glipten we vanmiddag nog eventjes Rotterdam binnen. We zagen nog net twee draken van de krop sla knabbelen, hoorden flink wat vuurwerk en wandelden over het marktje bij de West-Kruiskade. De meisjes kregen de twee laatste hongbao's uitgereikt door een verklede Mandarijn. We zagen maar weinig adoptiegezinnen, maar destemeer verwelkomende rode lampionnen. Natuurlijk shopten we nog even in oosterse supermarkt. Chinese crackers, granaatappelsap, fortune cookies goiji-bessen en mini-paksoi: dat kun je er uitstekend kopen.

Maandag sturen we iedereen die interesse heeft in China een special nieuwjaarsgroet. Zit jij daar niet bij? Dan wensen je vanaf hier Gong Xi Fa Cai, oftewel een heel gelukkig nieuw jaar van de Aap!

Geen opmerkingen: