zondag 21 februari 2016

Voorjaarsvakantie

Afbeeldingsresultaat voor voorjaarsvakantie

Heerlijk, wij hebben een weekje vrij: voorjaarsvakantie! En het is niet echt vakantie als onze kalender niet hangt. We nemen je dus even mee door onze week.

Vrijdagmiddag: L is al vrij en speelt heerlijk buiten in de zon bij twee klasgenootjes. Papa en mama fietsen even naar de markt en slaan pizza's in.
's Avonds gaat M namelijk naar een feestje van drie klasgenootjes en vriendinnetje E. blijft eten. Het eten bleek volkomen ondergeschikt, want de dames hebben eindeloos krullen gezet, mascara gerold en kleding gewisseld. Hihihi, dat belooft nog wat de komende jaren! Y had taxidienst en besloot de vrijdagavond relaxed na een Bowen-massagebehandeling en drie tevreden meiden op de achterbank.

Zaterdag: de familie slaapt uit! Rustig opgestart in pyjama met dekens (en schermpjes, zucht) op de bank. Aan het eind van de ochtend had L wel balletles. De balletschool zit in het centrum, dus doken we na afloop de winkels in. Op zoek naar een geschikte outfit voor het grote theateroptreden in april. We zijn een prachtig rose tutu, maillot en dansschoentjes rijker, plus 4 kaartjes van 12,50 euro per stuk! Pffff, niet mis voor toch wel 2 hele minuten op het podium, gokken we.

Inmiddels regende het flink, dus probeerden we een nieuw tentje uit. L proefde er voor het eerst worteltjestaart, maar M koos voor een vertrouwd broodje worst van de HEMA. Tot haar grote genoegen haalden we bij de Primark een cadeaubon voor vriendinnetje D. We hebben er toch alle verleidingen weten te weerstaan. Onze dames hebben voor ons gekookt: club sandwiches. Gevieren hebben we gezellig De Mol gekeken.

D. is vandaag jarig en dus waren vanmiddag van de partij voor felicitaties, taart en cadeaus. Ons cadeau zal komende vrijdag wel worden verzilverd, want dan komt ze bij ons logeren. De dag ervoor komt L's vriendinnetje G. overnachten en willen we naar de film: Alvin & the chipmunks of gaan schaatsen. Het leek ons wel handig om beide logees tegelijkertijd te laten komen, maar de meisjes vinden het gezelliger als ze om-en-om komen. Ook goed, hoor. Alleen is papa vrijdagavond niet thuis, dan gaat hij met vrienden op pad. Dat wordt dus een echte 'ladies night'.

Maar eerst morgen zwemmen met opa! Hij gaat elke week naar het verwarmde bad van de fysiotherapeut en nu mogen wij mee. Na afloop eten we goulash, die al sinds vanochtend op een laag pitje gaar pruttelt, mmmm! Daarna gaan papa en M op pad, want de hockeytrainingen gaan ook al gewoon door. Net als tekenles woensdag, een tandartsafspraak en een (hopelijk) korte werkafspraak op donderdag.

Dinsdag gaan papa en mama in huis poetsen en moet M aan de slag met haar werkstuk over de Ambulance. En met klasgenoot M. voor hun discussiebeurt over de verdwenen gratis plastic winkeltasjes. Maar 's avonds gaan moeder en dochter uit! Naar The Bodyguard in Utrecht. Natuurlijk met Romy Monteiro in de hoofdrol, want stiekem gaan we ook een beetje voor haar! Als het even meezit gaan we ergens nog een keertje knutselen, spelletjes doen, naar nog een verjaardag, een appeltaart bakken en krijgen we zaterdag koffievisite.

Afleiding genoeg voor D-day, 1 maart. Dan horen we of M is ingeloot op de school van haar keuze. Duim maar voor ons!

Geen opmerkingen: