zondag 3 april 2016

DIY

Ongemerkt hebben we weer van alles en nog weet geknutseld de afgelopen weken. Kwast, zaag of naald: we do it ourselves!


Het begon met een ideetje van een vlog: zelf badbruisballen maken. De meisjes gingen in hun scheikundig laboratorium (onze keuken) aan de slag met citroenzuur en natriumbicarbonaat, kleurstof en een geurtje en het resultaat? Zelfgemaakte super badballen voor Valentijnsdag. Royaal ingepakt in cellofaan en een servet met hartjes erop. En bruisen dat ze doen! Voor de verjaardagen van opa en mama maakte M echter een uitzondering. Dan moest het echte werk er aan te pas komen: handgemaakte bruisballen van Lush! Natuurlijk vond ze het stiekem zelf ook erg leuk om daar te shoppen.
Zelfgemaakte badbruisballen

L heeft samen met papa op de Hof van Saksen een heuse houten trein gemaakt. Er moeten nog twee wagonnetjes in elkaar worden gezet, maar ze is alvast begonnen met het schilderwerk: een van haar meest geliefde activiteiten. Ze is ook alweer heel wat producties verder op tekenles met als voorlopige hoogtepunten een aquarel van een konijntje in het gras en een pentekening van narcissen. Binnenkort gaan we alle knutsels fotograferen en tentoonstellen in een wissellijst. Een ideetje van Welke.nl waardoor we toch nog leefruimte overhouden.


Locomotief & 1e wagon
Ook A houdt zich bezig met onze leefruimte, want zijn gereedschap neemt inmiddels behoorlijk wat plaats in. Hij timmerde daartoe onlangs een kastje met schappen in elkaar. Tot zover niets bijzonders, maar dit kastje heeft een schuifmechanisme. Zo past het precies onder het schuine dak van onze waszolder. Het levert een zee aan extra ruimte op, want we kunnen ook nog steeds bij de bergruimte erachter!


Paastaart 2016
En die ruimte zullen we hard nodig hebben, want M wil binnen afzienbare tijd naar zolder 'verhuizen'. Daartoe moet er dan wel nog even een extra tussenwand worden geplaatst en een radiator. Het idee is dat L dan naar M's huidige kamer verkast en zo dan ook wat meer (speel)ruimte krijgt. Onze jongste wil er echter (voorlopig) nog niets van weten. Maar M produceert alvast accessoires voor haar nieuwe domein, waaronder een kussen in de vorm van een ijsje!


Afbeeldingsresultaat voor moestuintjes


Ook Y maakte weer eens wat anders: een schilderij van kralen. Je moet het zien om het te snappen, maar het is geïnspireerd op de Japanse kersenbloesem ... Ook L is in voorjaarssfeer, want zij is benoemd tot moestuinkweker bij ons thuis. Inmiddels staan er twee bakken vol AH-moestuinpotjes in de vensterbank: de tuinkers en slamix komen zelfs al op!

Kralenschilderij
Kortom, voorlopig hebben we nog genoeg inspiratie. Zeker nu de meisjes op school een lustrumfeest te wachten staat met als thema: Holland Gots Talent! Met alle Nederlandse spelshows als achtergrond worden er bakwedstrijden, modeshows en (zang)talentenjachten georganiseerd. En niet te vergeten de eindmusical van groep 8 waarvoor Y zich alvast als vrijwilliger heeft opgegeven. Wordt vervolgd dus!


Geen opmerkingen: